Vatandaşlar: Camiye Değil, Yapılaşmaya Karşıyız

Vatandaşlar: Camiye Değil, Yapılaşmaya Karşıyız

Üsküdar Validebağ Korusu önünde eylemlerini sürdüren vatandaşlar, camiye karşı olmadıklarını, rantsal yapılaşmaya karşı olduklarını söyledi. Üsküdar'da, Validebağ Korusu'na inşaat yapılmak istenmesini protesto eden vatandaşlar koru...

Üsküdar Validebağ Korusu önünde eylemlerini sürdüren vatandaşlar, camiye karşı olmadıklarını, rantsal yapılaşmaya karşı olduklarını söyledi.

Üsküdar'da, Validebağ Korusu'na inşaat yapılmak istenmesini protesto eden vatandaşlar koru önündeki eylemlerini sürdürüyor. Vatandaşlar, eylemlerinin cami yapılmasına değil, alana inşaat yapılmasına karşı olduğunu belirtti. Toplandıkları alana ‘Camiye karşı değişiz’ ve 'Beton değil, yeşil alan istiyoruz' yazılı pankart asan vatandaşlar, inşaat girişine ise ‘Koru halkındır’ mesajını yazdı.

Mahalle sakini Gülistan Gündoğan, "Ben bu mahalle sakiniyim. 25 yıllık Acıbademliyim. Validebağ Korusu bizim akciğerimiz, nefes aldığımız tek alanımız. Bu arazi hiç kimseye ait değil. Ata konakları tarafından ter edilmiş yeşil alan. Biz bilseydik bu zamana kadar çoktan otopark yaptırırdık. Biz burayı siteye ait otopark olarak biliyorduk. 10 gün önce öğrendim buranın yeşil alan olduğunu, buraya camii yapılacağını ki biz camiye kesinlikle karşı değiliz, biz Müslüman bir ülkeyiz. İnancı olan herkese biz saygılıyız. Ne olursa olsun biz yapılaşmaya karşıyız." dedi.

Cami inşaatının,yeşil alanın ranta dönüştürmede araç olarak kullanıldığını savunan Gündoğan, "Buradaki amaç buradan Velidebağ korusuna bir kapı açmaktır. Bu kapıyı açarak Validebağ korusunda rant elde etmek istiyorlar. Göçmen kuşlarının konaklama yerlerine göz dikmişler. Camii de kurban ediyorlar. Biz burada camiye değil yapılaşmaya karşıyız." diye tepkilerini dile getirdi.

Üsküdar Belediyesi’nin dört cami ile ilgili satış haberini gösteren bir diğer vatandaş ise, "Biz de inançlı insanlarız, camilere karşı değiliz, gaye camii değildir. Sorun buruda doğanın korunması sorunudur. Burada insanların nefes alması sorunudur. Bizim bir başka derdimiz yok. Ama birilerinin derdi var: O da rant elde etmektir." diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.