Vali Demirtaş: Adıyaman'da Yaklaşık Bin Derslik Yaptık

Vali Demirtaş: Adıyaman'da Yaklaşık Bin Derslik Yaptık

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Tut ilçesine giderek köylerde ve ilçe merkezinde yapımı tamamlanan ve 2014-2015 yılı eğitim-öğretim döneminde hizmete sunulması planlanan okulları inceledi. Vali Demirtaş, bir ülkenin kalkınmasının temelinin...

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Tut ilçesine giderek köylerde ve ilçe merkezinde yapımı tamamlanan ve 2014-2015 yılı eğitim-öğretim döneminde hizmete sunulması planlanan okulları inceledi. Vali Demirtaş, bir ülkenin kalkınmasının temelinin eğitimden geçtiğini söyledi.

    Tut ilçe temasları kapsamında ilk olarak Akçatepe köyünde, yapımı tamamlanarak hizmete sunulması planlanan okulda incelemelerde bulundu. Buradan Kaşlıca köyüne geçti. Kaşlıca köylüleri ile birlikte hayırsever Abuzer Yıldırım tarafından yapılan ve inşaatı devam eden sağlık ocağında incelemelerini sürdürdü. Köy okullarında yaptığı incelemenin ardından Tut ilçe merkezine geçti. Hayırsever Abuzer Yıldırım tarafından yapılan ve bitme aşamasına gelen 18 derslikli imam hatip okulunu gezerek incelemelerde bulundu. Yapımı bitirilen ve hizmete sunulması öngörülen okullarla ilgili sorumlu müteahhitten bilgi alan Vali Demirtaş, okulların projelerine uygun olarak tamamlanması ve teslim edilmesi talimatını verdi.

    Gittiği köylerde vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılanan Adıyaman Valisi, çocukları da ihmal etmedi. Ziyaret ettiği tüm köylerde çocuklara kalem, kitap ve çeşitli hediyeler verdi.

    Adıyaman'ın dört bir tarafında olduğu gibi ilçede de çok önemli eğitim yatırımlarını hayata geçirdiklerini belirten Vali Demirtaş, "Son 2 yıl içerisinde Tut ilçemize ve köylerine toplam 38 derslik kazandırdık. Bu dersliklerden 16 tanesi geçtiğimiz dönem hizmete sunulmuş olup, geriye kalan 22 derslikte okulların açılması ile birlikte eğitim ve öğretime başlayacaktır. İlçedeki bütün okullarımızın inşaatları tamamlanmış ve bu dönem hizmete sunulacaktır." dedi.

    Uygarlığın temelinin eğitim olduğunu söyleyen Vali Demirtaş, "Gündemimizin birinci sırasına eğitimi aldık. Bütün gelişmiş toplumlara bakıldığında eğitime büyük önem verdikleri görülecektir. Çünkü hepimiz çok iyi biliyoruz ki eğitimli olan bir milletin istikbali emniyettedir. Adıyaman’da eğitimde fiziki problemleri bitirmek ve eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik olarak son iki yıl içersinde il genelinde yaklaşık bin derslik inşa ettik. Bunların bir çoğu bittirilerek hizmete sunuldu. Geri kalanların ise yapımı seri bir şekilde devam ediyor. Eğitimdeki projelerimizin tamamlanması ile birlikte Adıyaman’da eğitiminin niteliğine ve başarısına önemli katkılar sağlanacaktır. Çünkü kalkınmanın temeli eğitimden geçmektedir." şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.