Üniversite yıllarımda resim yapıp sattım

Üniversite yıllarımda resim yapıp sattım

Üniversite yıllarında maddi sıkıntılar çektiği için para kazanmak amacıyla resim yapıp satan Op. Dr. Davut Acar, şimdilerde mesleğin yoğunluğunu üzerinden atmak için sanatla ilgileniyor

HAZIRLAYAN: ALİ ÖZCAN

Op. Dr. Davut Acar, Hotamış’a bağlı Akçayazı köyünde 1948 yılında doğdu. İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. Aynı yerde enfeksiyon hastalıkları ihtisasını yaptı.

Uzun yıllar doğuda çalıştıktan sonra Konya’ya geldi.
ÜNİVERSİTEDE KÜRSÜLERE DOKU VE ORGAN RESİMLERİ YAPTI
Üniversite yıllarında maddi sıkıntılar çektiği için para kazanmak amacıyla resim yapıp, fotoğraf çekip sattığını anlatan Davut Acar, “İlkokuldan beri resim yapmayı, ortaokuldan itibaren de fotoğraf çekmeyi seviyordum. Ancak mesleğe başlayana kadar hep başkalarının fotoğraf makinelerini kullandım” diyor.
Davut Acar, doktorluk mesleğinin son derece zor ve stresli bir meslek olduğu için yorgunluk atmak amacıyla fotoğraf çekimi ve çizgilerle doğa (desen) konulu birçok resim çalışmaları yaparak stres atmaya çalıştığını belirtiyor. Acar, bunun da birçok faydasını yaşayarak gördüğünü ifade ediyor.
Fotoğraf ve resim konusunda hiç eğitim almadığını belirten Davut Acar, sadece ortaokul döneminde bütün öğrencilerin resim dersinde aldığı bilgileri aldığını hatırlatıyor.
Öğrencilik yıllarında ayrıca üniversitedeki kürsülere doku ve organ resimleri yaptığını dile getiren Davut Acar, “O zaman antetsiz faturalar vardı, ben de kendi kaşemi yaptırmıştım, bu faturalara kaşe basıp kürsülerin doku ve organ resimlerini yapıyordum. Bu sayede okul harçlığımı çıkartıyordum. İlk dönem fazla olmuyordu ama tanındıktan sonra ve meslekten biri olarak iyi resimler yaptığım için işlerim yoğunlaşmıştı” diye konuşuyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.