Üniversite-sanayi  işbirliği yapılmalı

Üniversite-sanayi işbirliği yapılmalı

MÜSİAD Makine Sektör Kurulu Türkiye İstişare Toplantısı “Teknolojik Gelişimin ve Finansal Okuryazarlığın Firma Gelişimine Etkileri" teması ile MÜSİAD Konya Şubesi’nde gerçekleştirildi

Toplantının açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Konya Şube Başkanı Ömer Faruk Okka,Makine sektörü, ihracatta en fazla döviz kazandıran sektörlerin başında gelmektedir. Diğer yandan, ithalatta da en fazla döviz ödediğimiz sektör konumundadır. Bu da sektörün hala ciddi büyüme fırsatları barındırdığını ortaya koymaktadır. Makine ihracatında ilerlemenin yolu iyi yetişmiş insan gücünün olmasıdır. Yetişmiş insan gücü olmaması, sadece yerli üretimi değil, yabancı yatırımcının ülkeye gelmesini de engellemektedir. Makine üretiminde Çin ve Hindistan’a giden yabancı sermayeyi ülkemize çekebilmek için, üniversitelerde üst düzey eğitimin verilmesi gerekmektedir” dedi. Okka, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Dünya pazarında yarışabilmek, rekabet gücünü artırmak için üniversite-sanayi işbirliği olmazsa olmazdır. Üniversitelerin ihtiyacı olan maddi kaynak sanayide, sanayinin ihtiyacı olan bilgi de üniversitede bulunmaktadır. Bu işbirliği sağlanırsa tasarımı, teknolojisi, üretimi, markası ve pazarlamasıyla yerli ve milli makine sanayisi yüksek seviyelere gelecektir. Ancak, Ar-Ge altyapısı olmadan bir işletme ürünlerini küresel rekabete açamamaktadır. İmalat sanayinde teknolojinin gelişmesi için vazgeçilmez bir olgu olan Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin sayısının ivedilikle artırılması gerekmektedir.”

KONYA’NIN POTANSİYELİ DAHA FAZLA

MÜSİAD Makine Sektör Kurulu Başkanı Faruk Kömürcü ise “Bir çok ülke, Endüstri 4.0 başta olmak üzere, teknolojinin itici güç olduğu süreçlere hızla adapte olmaya ve bu doğrultuda stratejiler belirlemeye başladı. Ülkeler, bir yandan teknolojik gelişmeleri yakından takip ederken, diğer yandan elindeki insan gücünü, bu yeni döneme göre geliştirme yoluna gitti. Türkiye’de gelecekte büyük hedefleri olan her ülke gibi, yönünü gelişime ve inovasyona çevirdi. Biliyoruz ki, Türkiye olarak elimizde bulundurduğumuz avantajları doğru şekilde değerlendirirsek, dünyada istediğimiz noktaya erişeceğimiz zamanlar uzak değil” diye konuştu. MÜSİAD Genel Başkan Vekili Mahmut Asmalı da “Konya, Türkiye’mizin hem kültürel hem de ticari anlamda en önemli illerin arasında yer almaktadır. İhracat anlamında performansına baktığımız zaman memnuniyet verici ama yeterli değildir. Konya’nın potansiyelinin bundan daha fazla olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer verdi. Açılış konuşmaların ardından “Teknolojik Gelişimin ve Finansal Okuryazarlığın Firma Gelişimine Etkileri” konulu panele geçildi. Panelin ardından panelistlere ve sponsor firmalara plaketleri verildi. Programa AK Parti İl Başkanı Hasan Angı, Milletvekilleri Muhammed Uğur Kaleli, Ömer Ünal, TOBB Başkan Yardımcısı ve KTO Başkanı Selçuk Öztürk, MÜSİAD Genel Başkan Vekili Mahmut Asmalı ile çok sayıda MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyesi katıldı.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.