TYB’den Konyalı isimlere ödül

TYB’den Konyalı isimlere ödül

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) 2016 yılında ülkemizde yaşanan kültür, sanat ve fikir hayatındaki gelişmeleri değerlendirerek, “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları”nı yılın ilk günü açıkladı.

2016 yılı “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları” TYB Genel Merkezinde Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan tarafından açıklandı. 25 alanda belirlenen yılın yazar, fikir adamı ve sanatçıları içerisinde Konyalı isimler de yer aldı. Konyalı isimlerden Vural Kaya, ‘Kuşların Kalbine Dokunmak’ isimli kitabı ile Çocuk Edebiyatı dalında ödül aldı. Konya’da yaşayan Mehmet Kahraman, ‘Işıklar Açık Kalsın’ isimli kitabı ile hikaye dalında ödül aldı. Ayrıca İstanbul’da yaşayan Konya-Beyşehir doğumlu Fahrettin Gün de, ‘Babanzâde Ahmed Nâim Hayatı Eserleri’ isimli kitabı ile biyografi dalında ödül aldı.

TYB Genel Başkan Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan toplantıda yaptığı konuşmada, “TYB otuz sekiz yıl süresince gerçekleştirdiği faaliyetleri ile ülkemizde birçok sivil toplum kuruluşuna önderlik etmiş, kamu yararına çalışan köklü bir kurumdur. Önceki senelerde olduğu gibi Türkiye genelinde edebiyat, fikir ve yayın alanı ile ilgili değerlendirmeler geniş katılımlı bir heyet tarafından tarafsız ve kapsayıcı bir şekilde yapılmıştır. Ödüllerin, başlangıcından beri Birliğimizin prensiplerine uygun olarak, talip olanlara değil, birliğimizde oluşturulan heyetin takibi ve müzakereleri sonucunda ödüllendirilmesi yerinde görülenlere verilmesi esas kabul edilmiştir. İşte bu doğrultuda size arz edeceğimiz isimler seçilmiştir. Amacımız, edebiyata ve kitaba ilginin her geçen gün biraz daha azaldığı bir dünyada kitabı, sanatı ve tefekkürü öne çıkarmaktır” ifadelerine yer verdi.

HÂLİD ŞEN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.