'Türkiye'de İki Resim Var; Biri Kaçak Saray, Diğeri Ayakkabısız Baba'

'Türkiye'de İki Resim Var; Biri Kaçak Saray, Diğeri Ayakkabısız Baba'

CHP Genel Başkanı Veli Ağbaba, Ermenek'te oğlunun cenaze töreninde giydiği yırtık ayakkabılarıyla Türkiye'yi ağlatan baba Recep Gökçe’nin fotoğrafını göstererek “Türkiye’de iki resim var. Bir resim ayakkabısız babanın resmi, diğeri...

CHP Genel Başkanı Veli Ağbaba, Ermenek'te oğlunun cenaze töreninde giydiği yırtık ayakkabılarıyla Türkiye'yi ağlatan baba Recep Gökçe’nin fotoğrafını göstererek “Türkiye’de iki resim var. Bir resim ayakkabısız babanın resmi, diğeri kaçak saray resmi” dedi.

Partisinin Malatya il binasında düzenlenen basın toplantısında gündemi değerlendiren Veli Ağbaba, Ermenek'teki maden ocağında cansız bedenlerine ulaşılan işçilerden Tezcan Gökçe'nin cenaze töreninde ayağına giydiği yırtık ayakkabılarla Türkiye'yi ağlatan baba Recep Gökçe’nin fotoğrafını gösterdi. Türkiye’de insanlar madenlerde ölürken, babaları cenaze törenlerine yırtık ayakkabılarla katılırken birilerinin kaçak saraylarda oturduğunu söyleyen Ağbaba, “Türkiye’deki tablonun özeti bu. Türkiye’de tarım bitirildi. Soma’da, Ermenek’te tarım bitirildi. Tütün, pancar, tüm tarım ürünleri ekilemez oldu. Tarımla geçinemeyen insanlar taşeron olarak madenlerde çalışmak zorunda kalıyorlar. Türkiye’de 2 resim var. Bir resim ayakkabısız babanın resmi, diğeri kaçak saray resmi. Kaynağı belli olmayan parayla yapılan kaçak saray. İnsanlar madenlerde ölürken, açlıktan ölürken birileri kaçak saraylarda oturuyor. Türkiye bir taraftan işsiz cenneti olarak anılırken, diğer taraftan da yolsuzluk cenneti olarak gündeme geliyor.” dedi.

Ağbaba, 17 ve 25 Aralık’ta gerçekleştirilen Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonunun kapatılmak istendiğini söyledi. “Siyasetin, basının ve adaletin taraftar olduğu, sistemli bir şekilde uygulanan yöntemlerle, montaj, dublaj, darbe denilerek unutturulmak istenen operasyon kesinlikle başarılı olamayacak” diyen Ağbaba, şöyle devam etti: “Bizler bu yolsuzluğu ve yolsuzluğa bulaşanları teşhir etmeye devam edeceğiz. Hatırlarsanız, tüm görüşme kayıtları çıktığında dediler ki bunların hepsi montaj. Tüm konuşmaların gerçek olduğunu AKP tarafından atanan yöneticiler açıkladı. Yani, bugün sadece biz değil, AKP’yi devletin içindeki kurumlar da yalanlıyor. Adli Tıp Kurumu, ‘Hayır bu konuşmalar montaj değil’ kararı verdi. Yolsuzluğu kapatmak için tüm güçleriyle mücadele eden sözde gazetecilere ve 17 ile 25 Aralık operasyonlarına takipsizlik kararı veren savcıya göndereceğiz. Yetimin hakkını yiyenleri, ülkenin kaynaklarını kişisel servetleri için kullananları deşifre etmeye devam edeceğiz.”

“HÜKÜMET MESCİD-İ AKSA SALDIRISINI KINAMAKLA YETİNDİ”

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırısında hükümetin sadece kınamakla yetindiğini, bununda yeterli olmadığını söyleyen Ağbaba, “Yine geçtiğimiz günlerde İsrail'in yaptığı saldırıları hem hükümet hem de bakanlar kınadı. Türkiye'nin geçmişteki ağırlığı olsaydı İsrail Mescid-i Aksa'ya girmeye cesaret edemezdi. Mescid-i Aksa'ya eğer İsrail askerleri giriyorsa bunun günahı da AKP'nin boynunadır. Bölgede maalesef hiçbir ağırlığı kalmamıştır ve maalesef bölgede Türkiye ciddiye alınmayan, ilişki kurulmayan bir ülke konumundadır. Türkiye sadece bölgede değil Avrupa’da ve Dünya’nın dört bir yanında IŞİD’e verdiği desteklerin ardından ‘Teröre destek veren ülke’ olarak tanınıyor” diye konuştu.

'KÜRECİK'DEKİ RADAR ÜSSÜNDEN İSRAİL'E BİLGİ AKTARILIYOR'

Malatya Kürecik'deki radar üssünden İsrail'e bilgi aktarıldığını dile getiren Ağbaba, "ABD Askerleri her gün gelip Kürecik'e girerken, CHP Milletvekillerinin Kürecik Üssüne girmesine izin verilmiyor. Üssü bizden gizliyorlar. O üs ABD'nin kontrolünde. NATO'ya devredilecek. AKP, Kürecik'te takviye yapıyor. İsrail Askerleri Mescid-i Aksa'ya saldırıyorsa bunun günahı AKP'dedir. Kürecik İsrail'i korumak için kurulmuştur" ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.