Türkiye, Işid'den Kaçanlara Sınırı Açtı

Türkiye, Işid'den Kaçanlara Sınırı Açtı

Türkiye, IŞİD'den kaçan ama geçiş yapmalarına izin verilmediği için sınır hattında bekletilen Suriyeli Kürtlere kapıyı açtı. Şanlıurfa'ya bağlı Suruç ilçesi yakınlarında sınırı geçmeyi bekleyen göçmenlerin Türkiye'ye alınmaması,...

Türkiye, IŞİD'den kaçan ama geçiş yapmalarına izin verilmediği için sınır hattında bekletilen Suriyeli Kürtlere kapıyı açtı.

Şanlıurfa'ya bağlı Suruç ilçesi yakınlarında sınırı geçmeyi bekleyen göçmenlerin Türkiye'ye alınmaması, sınırın Türkiye yakasında protesto gösterilerine neden olmuştu. IŞİD güçlerinin ilerlemesi ve çatışma seslerinin sınıra kadar gelmesi üzerine askerler, sınırı açarak tel örgülerin ardında bekleyen Suriyelilerin Türkiye topraklarına geçişine izin verdi.

Gelen gruplarda daha çok kadınlar ile çocukların olduğu görüldü. Kimi göçmenlerin araçlarını veya hayvanlarını da geçirmek istediği öğrenilirken, askerler bunlara mani oldu. Sıcaktan bunalanlar su içerek kendine gelirken, fenalık geçirenlere sağlık ekipleri müdahalede bulundu. Öte yandan Suriye'nin kuzeyinde Tel Abyad ile Aynel Arap bölgesi arasında IŞİD ile PYD güçleri arasında çatışmaların devam ettiği belirtiliyor. Çatışma sesleri Suruç sınır bölgesinde de rahatlıkla duyuluyor. PYD kontrolündeki bir köye düşen havan mermisinin kaldırdığı tozlar, sınırdan da görüldü.

Bu arada Başbakan Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada, Suriye'den 4 bin kişinin Türkiye sınırına geldiğini belirterek, ''Kardeşlerimiz sınırımıza geldiğinde, etnik ve mezhebi ayrım gözetmeden hepsini aldık, alıyoruz ve alacağız.'' dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.