Türk judosunda bütün ekip, olimpiyat madalyası hedefine odaklandı

Türk judosunda bütün ekip, olimpiyat madalyası hedefine odaklandı

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, 2024 Paris Olimpiyatları'nda madalya kazanmak için iyi bir planlama kapsamında çalıştıklarını belirtti.

Başkan Huysuz, olimpiyat yolunda yaptıkları çalışmaları AA muhabirine değerlendirdi.

Olimpik sporcuların performanslarının iyi gittiğini belirten Huysuz, "Olimpiyat kotasında 10'a yakın sporcumuz var, bunlardan 8'i olimpiyata gidebilecek durumda. Umalt Demirel kardeşimiz şu anda askere gitti, onun dönüşünde inşallah 10 olimpik kotamız mevcut." dedi.

Haziran ayında düzenlenen Avrupa Oyunları'nda judonun takım olarak yarıştığını hatırlatan Huysuz, "Avrupa Şampiyonası, 3-5 Kasım tarihlerinde Fransa'da yapılacak. Şu anda takımımız İspanya Malaga'da kamptalar orada kampı bitirince Abu Dabi'ye geçecekler. Oradan gelip Avrupa Şampiyonası'na katılacaklar. Sonra da Avustralya'daki Grand Prix'e katılıp bu sezonu bitirecekler." diye konuştu.

"Avrupa Şampiyonası'ndan iyi bir netice bekliyoruz." diyen Huysuz, "Şu anda en büyük hedefimiz Avrupa Şampiyonası, diğer turnuvalar olimpiyatlar için puan toplama müsabakaları. Bazı sporcularımız mesela Vedat Albayrak, Mikail Zgank, Kayra Sayit Özdemir, Salih Yıldız direkt Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor." şeklinde konuştu.

Başantrenör olarak Irakli Uznadze'nin göreve getirilmesinden sonra 2023 kamp çalışmalarını gün gün planladıklarını dile getiren Huysuz, şöyle konuştu:

"Tabii bu faaliyetlerin yoğunluğu sporcularımızı, antrenörlerimizi ve bizi yoruyor ama sonuçta 2024 Paris'e kısa bir zaman kaldı. Antrenör değişikliğinden sonra sporcularımızda gerçekten bir sinerji oluştu, iyi bir enerjileri var. İyi hazırlanıyorlar, herkesin amacı olimpiyata katılıp orada madalya kazanmak. Ekip olarak fizyoterapistinden masörüne, sporcusundan antrenörüne, beslenme uzmanından psikoloğuna kadar herkesin hedefi bu sefer olimpiyatta madalyayı alabilmek."

"Olimpiyatta hem takım hem ferdi olarak yarışacak bir ekibimiz var"

Genç takım ile geçen hafta sonu dünya şampiyonasında 2 gümüş, bir bronz madalya kazandıklarını hatırlatan Huysuz, "Özellikle 17 yaşındaki İbrahim Tataroğlu'nun başarıları çok önemli. Gelecek adına bir yıldızın doğuşu diyebiliriz. İbrahim Tataroğlu, 2024 Paris'te bir sürpriz yapabilir ama 2028 Olimpiyatlarının en büyük adayı olduğunu göstermiş oldu." değerlendirmesini yaptı.

Judoda olimpiyat kotası için son müsabakanın 2024 Haziran'daki Dünya Şampiyonası olduğunu da belirten Huysuz, "Biz ne kadar faaliyet olursa katılmak zorundayız. Olimpiyat kotasında şu anda 9-10 sporcumuz mevcut ama bu sporcuların yarın maçlara katılmadığında dünya sıralamasında aşağı düşme ihtimalleri var. Mecburen bu faaliyetlere katılıyoruz. En önemlisi bu sefer olimpiyatta hem takım olarak hem ferdi olarak yarışacak bir ekibimiz var." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.