Turistler, Tatil Yaptıkları Yeri Telefon Yerine Kartpostalla Bildiriyor

Turistler, Tatil Yaptıkları Yeri Telefon Yerine Kartpostalla Bildiriyor

Turistler, Türkiye'de nerede tatil yaptıklarını yakınlarına gönderdikleri kartpostallarla haberdar ediyor. Turizm turizmin gözde şehri Antalya'da PTT Genel Müdürlüğü'nun ücretsiz kart bizden kampanyasına en fazla tatile gelen Avrupa, İskandinav...

Turistler, Türkiye'de nerede tatil yaptıklarını yakınlarına gönderdikleri kartpostallarla haberdar ediyor. Turizm turizmin gözde şehri Antalya'da PTT Genel Müdürlüğü'nun ücretsiz kart bizden kampanyasına en fazla tatile gelen Avrupa, İskandinav ve Rus turistler ilgi gösteriyor.

Turistler, tatil yaptıkları yerlerinin tarihi ve doğal güzellikleriyle ilgili kartpostalları PTT'den ücretsiz alarak ülkelerine gönderiyor. Turistler, telefonla, yakınlarına biz Türkiye'de Antalya Side'de tatil yapıyoruz deme yerine o bölge ile ilgili posta yoluyla kart göndermeyi sevdikleri belirtiliyor.

Manavgat PTT Müdürü Hilmi Çalışkan, turistlerin tatil için geldikleri turizm şehri Manavgat'ta ilk yaptıkları için kendi ülkelerine kart göndermek olduğunu söyledi.

Turistlerde telefonla biz şurada tatil yapıyoruz alışkanlıklarının olmadığını belirten Çalışkan, bunun yerine tatil yaptıkları yerle ilgili basına kartpostallara duygularını yazarak ülkelerine gönderme alışkanlığı olduğunu kaydetti. Çalışkan, "Ücretsiz karta en fazla turistler ilgi gösteriyor. Avrupalı turistlerde kartpostal üzerine duygularını yazarak posta yoluyla gönderme bir kültür. Onlar için unutulmaz bir tatil hatırası.Tatil yaptıkları yerden kart göndermeye önem veriyorlar. "dedi.

Çalışkan, Manavgat postanesinden aktif turizm sezonunda yurt dışına yoğun kartpostal gönderi olduğunu kaydetti.

Alman turist Maria Handset, 8 yıldır Antalya Side'de tatil yaptığını her tatil geldiğinde posta yoluyla Düsseldorf''daki yakınlarına 30'un üzerinde kart gönderdiğini söyledi.

Almanya'da tatil çıkmada o bölgeden kart göndermenin asırlık bir kültür olduğunu belirten Handset, aynı zamanda kart göndermenin tarihi bir kalıcılığı olduğunu söyledi.

Rus turizmi uzmanı Asım Baştuğ'da Ruslarda da tatil yaptıkları ve ziyaret ettikleri bölgeden kart göndermenin bir kültür olduğunu, genelde telefon yerine kart göndermeyi tercih ettiklerini kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.