Turan: Hedeflerim var

Turan: Hedeflerim var

Konya Anadolu Selçukspor Teknik Direktörü Zafer Turan yaklaan sezon öncesi Merhaba Spor Servisi’ne özel açıklamalarda bulundu.

Konya Anadolu Selçukspor Teknik Direktörü Zafer Turan yaklaan sezon öncesi Merhaba Spor Servisi’ne özel açıklamalarda bulundu. Turan kulübün itibarını yükseltme hedefinde olduklarını belirtirken, transferde zaman zaman zorlandıklarını açıkladı.

Spor Toto 2. Lig’de mücadele eden temsilcimiz Konya Anadolu Selçukspor’da yeni sezon çalışmaları devam ediyor.  Yoğun bir tempoda çalışan yeşil bey0azlılarda Teknik Direktör Zafer Turan ise yaklaşan yeni sezon öncesinde Merhaba Spor Servisi’ne özel açıklamalarda bulundu.

“KULÜP SAHİPLENİLMİŞ”

Turan, ilk döneminden bu yana bir çok değişiklikler yaşandığını belirterek, “Geçmişten başlayacak olursak, ilk geldiğimizde kulüp çok yeniydi. Hem tesisleşme anlamında, hem kadro anlamında hem de yönetim anlamında ilk geldiğimizde çok yeniydi. Herkes elinde bebeği bulmuş ne yapacağının telaşındaydı. Kayacık Tesisleri’ne yerleştik sonra, orada tesisleşme, sahalar ve odalar ile yemekhaneler noktasında adımlar atmıştık. Tabi o zamandan bu yana ciddi gelişmeler olmuş.  Bu konuda çok memnunuz. Birçok Süper Lig takımında olmayan, hatta PTT 1.Lig’de hiç olmayan tesislere sahibiz. O konuda çok memnunuz. Kulübün yapısı anlamında yönetimin daha çok kulübü sahiplendiğini, şehrin kulübü sahiplendiğini gördük.”

“BİR HEDEF KOYAMAMIŞTIK”

“O dönemde biz geldiğimizde Konyaspor PTT 1. Lig’deydi, biz çok istiyorduk lige çıkmasını.” Diyen Zafer Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü, “Bunun Anadolu Selçuk’a çok katkıları olacaktı. Konyaspor hem lige çıktı hem de orada kalıcı olmayı başardı ki bunun olumlu yansımaları oldu hem şehre hem bizim takımımıza. Biz geçen sezon burada olmayı istiyorduk ama yeni bir oluşum olduğundan bir hedef koyamamıştık. O nedenle burada olamamıştık. Ama bu sezon yapılan görüşmelerde Konyaspor’un ligde kalıcı olması ardından Anadolu Selçukspor’un da bir üst lige çıkmasının durumu ortaya çıktı. Bizde bu doğrultuda bu görevi kabul ettik.  Ama bu kolay bir şey değil, bunun bir altyapısı olmalı. Bu nedenle 2 yıllık bir sözleşme yaptık. Bunu 2 yıl içerisinde gerçekleştireceğiz.”

“KADRO YAPMAKTA SIKINTI YAŞIYORUZ”

Yeni bir kulüp olmanın sıkıntılarını transferde de yaşadıklarını belirten Turan, “Transferde şöyle bir sıkıntı yaşıyoruz.  Yeni bir takım olmamızdan dolayı oyuncu transferinde bazı zorluklar yaşıyoruz. Oyuncular ya büyük paralar istiyor ya da hedefi olan takımları tercih ediyorlar. Biz hedefli olduğumuzu anlatıyoruz ama maddi güçle alakalı bir durum var. Biz maddi durumu biraz daha yukarı çekersek ve bütçemizi artırırsak başaramayacağımız bir durum yok. Kadro oluşturmakta biraz sıkıntı çekiyoruz ama yüzde 60-70 oranın da takım hazır. Kalan sürede de gerekli transferleri yapacağız. Birkaç oyuncu daha kadroya katacağız.” dedi.

“BİR MİSYONUMUZ VAR”

Transferde titiz davranmak zorunda olduklarını belirten Zafer Turan, “Biz transfer yaparken hem günü kurtarmanın hem de bu oyuncuyu daha da geliştirip yukarı verebilmenin derdindeyiz.  Bu nedenle transferde zorlanmaktayız. Yoksa buraya birçok oyuncuyu katabiliriz. Bu takımın bir misyonu görevi var. Buna göre oyuncukları buraya kazandırmalıyız.” şeklinde konuştu.

“BURADA 3 HEDEFİM VAR”

Turan hedefleri noktasına açıklamalarını şu şekilde sürdürdü, “Benim buraya gelirken hedeflerimden bir tanesi de Anadolu Selçukspor’a bir vizyon kazandırmak, bir saygınlık kazandırmaktı.  Anadolu küme düşmemeye oynayan bir takımdı geriye kalan zamanda, eğer ki bu kulübü yukarılara oynatırsak, play-off oynayan bir kulüp haline getirirsek, bu kulübün saygınlığı artacaktır. Bizim şu anda üç hedefimiz var.  Birincisi oyuncuların bireysel hedeflerinin gerçekleşmesini sağlayarak onları üst lige taşımak, ikincisi takımı üst lige taşımak, üçüncü olarak da bir vizyon kazandırmak, tercih edilen bir kulüp haline getirmek burayı. Bu noktada çalışmalarımız var hem bizim hem yönetimimizin. Bunların ne kadar başarılı olacağını zamanla göreceğiz.”

NİHAT ERDOĞAN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.