TRT Genel Müdürü Vali oldu

TRT Genel Müdürü Vali oldu

Valiler Kararnamesi'nde sürpriz isim. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin Samsun Valiliği'ne atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk valiler kararnamesine imzasını Katar ziyareti dönüşü attı.

31 valinin görev yerinin değiştiği kararnamede bir de sürpriz isim vardı.

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin.

ODASINI BOŞALTMIŞTI

Dün basına sızan bilgilere göre İbrahim Şahin geçen hafta izne ayrılmış, giderken de TRT'deki odasını boşaltmıştı. Kulislerde Şahin'in vali olarak atamasını yapılacağı konuşulmuştu. Bu sabah Resmi Gazete'de yayınlanan kararnameyle iddialar doğru çıktı. İbrahim Şahin Samsum Valisi olarak atandı.

GİRİŞ KARTLARI İPTAL EDİLDİ

İbrahim Şahin'in gidişinin ilk sinyalleri bundan 6 ay önce gelmişti. Tüm üst düzey bürokratlara verilen, Şahin'in de sahip olduğu Başbakanlık serbest giriş kartı iptal edilmişti.

Şahin'in Recep Tayyip Erdoğan'la Başbakanlığı döneminde sık sık randevu talebinde bulunduğu ancak randevu alamadığı da Başbakanlık kulislerinde uzun süre konuşulmuştu.

YERİNE ÜÇ ADAYIN İSMİ KONUŞULUYOR

İbrahim Şahin'in yerine TRT Genel Müdürlüğü görevi için üç kişinin adı geçiyor: TRT Genel Müdür Yardımcıları Şenol Göka ve İbrahim Eren ile TRT Haber Dairesi başkanı Nasuhi Güngör.

SAMSUN VALİSİ İBRAHİM ŞAHİN KİMDİR?

İbrahim Şahin, 1962 yılında Amasya'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Şahin, 1987 yılında, İçişleri Bakanlığı'nda Kaymakam adayı olarak göreve başladı. Bir dönem PTT Genel Müdürlüğü de yaptı.

SEZER İKİ KEZ VETO ETMİŞTİ

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, İbrahim Şahin'in TRT Genel Müdürlüğü'ne atanmasına ilişkin kararnameyi iki kez geri çevirmişti. Şahin, bu nedenle 2007 yılında Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanı olmasının ardından TRT Genel Müdürlüğü'ne atandı. 30 Mart'taki yerel seçimlerin ardından Şahin'in

"KIDEMLİ ABLA" İDDİASI

Milliyet'ten Aydın Hasan'ın haberine göre, istifası gündeme gelmişti. Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde bir süre Basın Müşaviri olarak görev yapan Ahmet Takan, "Başbakan'ın en yakınından duyduğumu aynen aktarayım; Şahin'in eşinin cemaatin Ankara'daki kıdemli ablalarından biri olduğunu Başbakan öğrendi. Seçim arifesinde göndermeyi de çok uygun bulmadığı için şimdilik tüm yetkileri elinden alındı. 30 Mart'tan sonra İbrahim Şahin, TRT Genel Müdürlüğü görevinden alınacak" diye yazmıştı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ BEKLENDİ

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgilere göre, TRT'de genel müdür değişimi için Cumhurbaşkanlığı seçiminin sona ermesi beklendi.

TRT Genel Müdürü diğer bürokratlar gibi doğrudan kararname ile görevden alınamıyor. Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK), "milli güvenliğin ve kamu düzeninin gerekli kıldığı devlet memuru olma niteliğini yitirdiği, ağır hizmet kusuru işlediği veya tarafsızlığı ihlal ettiği" gerekçesiyle hükümete taklifte bulunması gerekiyor.

RTÜK'ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç, seçim döneminde Şahin'in tarafsızlığını yitirdiğine ilişkin etkili bir muhalefette bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.