Trabzonspor'un logosu Konya'dan

Trabzonspor'un logosu Konya'dan

Konya'da özel bir işletmede çalışan grafik tasarımcısı Ömer Harman, Trabzonspor'un 50. yıldönümü için başlattığı logo yarışmasına hazırladığı tasarımla katıldı. Logo tasarımı oylamada birinci sırada yer aldı

Trabzonspor Kulübü, 50. yılına özel logo yarışması düzenliyor. Spor kulübü, yeni logosunu arıyor. Trabzonspor, takımın kurumsal internet sitesi üzerinden 50. yıldönümüne özel olarak bir logo yarışması başlattı. Takımın 50. yılını anlatan en çok oy alan logonun seçileceği yarışmaya Türkiye'nin her yerinden başvurular yapılıyor. Yarışmaya bir başvuru da Konya'dan yapıldı. Grafik tasarımcısı Ömer Harman, hazırladığı logo ile yarışmaya katıldı.

5.png

OYLAMADA BİRİNCİ SIRADA

Tasarlamış olduğu logo halk oylamasına kaldı ve birinciliğe yükseldi ve zirvede kalma mücadelesi veriyor. Oylama 7 Ekim tarihine kadar sürecek. Halk oylamasından sonra nihai karar 14 Ekim'de verilecek. Jüri önüne çıkacak olan logolardan birisi kulüp tarafından 50.yıl logosu olarak seçilecek. Halk oylamasında birinci sırada bitiren logo da jürinin önüne gidecek ve bu yüzden bu oylama önem arz ediyor.

BİRİKİMİNİ LOGOYA YANSITTI

Ömer Harman 25 yaşında bir grafik tasarımcısı. Konya'da 5 yıldır profesyonel olarak bu işi yapıyor. Ayrıca futbol ile yarı profesyonel düzeyde analiz, scouting ve benzeri alanlarda ilgili bir isim. Yerel medyada bir dönem futbol üzerine yazılar da yazdı. Yıllar süren futbol ve grafik serüvenini, birikimini bu logoda birleştirdi. Ayrıca daha önce de Konyaspor taraftarları arasında sosyal medyada ilgi uyandıran Anadolu Kartalı temalı forma tasarımları da kendisine ait. Logo hakkında bilgi veren Ömer Harman, "Tasarladığım logo Trabzonspor'un mevcut logosuna benziyor. Kulübün mirasını ve çizgisini devam ettirmesini istedim. Dünyanın herhangi bir yerindeki yabancı bir insanın bile logoya baktığında bunun Trabzonspor logosu olduğunu anlaması gerektiğini düşündüm. Ayrıca modern bir yapıda sade ve şık bir görünüm de yakalamasını istedim" dedi.

KONYALILARDAN DESTEK İSTİYOR

"Teknik anlamda söylemek gerekirse flat vektör tarzında, modern ve birçok alana uygulanabilir bir logo tasarlamayı amaçladım" diyen Harman, "Bu logonun örneğin bir forma üzerine dikilebilir olmasını; anahtarlık, kupa bardak, tabela ve benzeri alanlarda teknik ve görsel, üretime yönelik rahatça uygulanabilir bir logo olmasını amaçladım. Ayrıca logo diğer üretim alanlarında ikon olarak küçük simgesel tarzda kullanılabilen bir logo oldu. Monokrom dediğimiz türde, tamamen bordo ya da tamamen mavi, tamamen siyah, beyaz veya altın sarısı renklerde de rahatlıkla kullanılabilecek. Kısacası Trabzonspor'un bütün kurumsal kimliğinde her alanda teknik ve görsel açıdan rahatça kullanabileceği bir logo olmasını amaçladım. Konyalılar'ın www.trabzonspor.org.tr isimli siteden oylamaya katılmasını istiyorum" diye konuştu.

 

 

En begenilen logolar kısmında görülüyor. 

KERİM ATICI merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.