Toroslar’dan Şiddet Mağduru Kadınlara Değişim Atölyesi Projesi

Toroslar’dan Şiddet Mağduru Kadınlara Değişim Atölyesi Projesi

Mersin merkez Toroslar Belediyesi, kadınlara yönelik bir projeye daha imza attı.Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun, kadına yönelik şiddet konusunda mağdurlara destek olmak amacıyla hazırladığı Değişim Atölyesi Projesi'nin ortağı...

Mersin merkez Toroslar Belediyesi, kadınlara yönelik bir projeye daha imza attı.

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun, kadına yönelik şiddet konusunda mağdurlara destek olmak amacıyla hazırladığı Değişim Atölyesi Projesi'nin ortağı olan Toroslar Belediyesi, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi.

Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından kabul edilen, Mersin Toroslar Belediyesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Kocaeli Barosu’nun ortaklığında gerçekleştirilen proje kapsamında 7 ilde STK’lar arası ve Kamu-STK iş birliği sağlanarak şiddet mağduru en az 30’ar kadının yaratıcı drama tekniği ile bireysel gelişimleri sağlanacak. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Proje Koordinatörü Şebnem Dal Üzülmez, Mersin Şube Başkanı Nurgül Duran ve beraberindeki heyeti makamında kabul ederek, proje ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Ziyaret sırasında konuşma yapan Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu Proje Koordinatörü Şebnem Dal Üzülmez, projenin en temel özelliğinin şiddet mağduru kadınların yaşadığı psikolojik çöküntünün rehabilite edilmesi olduğunu vurgulayarak, projeye destek veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna’ya teşekkür etti. Üzülmez, 'Değişim Senin de Elinde' sloganıyla hazırladıkları projenin çalışmalarıyla ilgili Başkan Tuna’ya detaylı bilgiler aktardı. Üzülmez, "Kadına karşı şiddet olaylarının temelinde yatan çatışmanın şiddete dönüşmemesini temin edecek çatışma yönetimi tekniklerinin, hedeflenen kadın gruplara yaratıcı drama desteğiyle öğretilerek şiddet görmüş ve görmesi muhtemel kadınların bilinçlendirilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Projenin faydalanacağı Mersin Toroslar’da 30 kadına toplam 30 saat profesyoneller tarafından eğitimler verilecek ve bu eğitimlerde psikolojik olarak daha da güçlenmeleri sağlanacaktır. Onun dışında bu kadınlarımıza sosyal yaşama dahil olmaları için bir takım sosyal aktiviteler de sunulacaktır. Hedef gruplarımız; kadın sığınma evlerinde kalan veya Kadın Toplum Eğitim Merkezlerine gelen şiddet görmüş kadınlardır." dedi.

Şebnem Dal Üzülmez, Başkan Hamit Tuna’yı 12 Eylül tarihinde İstanbul’da yapılacak olan Değişim Atölyesi’nin açılış toplantısına da davet ederek, Toroslar Belediyesi ile proje ortağı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi. Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise ‘Eğitilmiş bir kadın bir nesil demektir’ sloganın öne çıktığı 'Değişim Atölyesi Projesi'nin şiddet mağduru kadınlar için hazırlanan önemli bir çalışma olduğunu söyledi.

"Kadınlarımız, toplumu şekillendiren ve çocuklarını geleceğe hazırlayan çok özel insanlardır" diyen Başkan Tuna şunları söyledi: "Kadınlara yönelik böyle bir projeyi hayata geçirmek bizim için çok anlamlı ve önemlidir. Her zaman söylediğimiz gibi kadınlarımızın ilgi, bilgi ve takip anlamında yaptığı her çalışma gelecek nesillerimizi oluşturan çocuklarımızın doğru şekillenmesini sağlayacaktır. Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu koordinasyonunda yapacağımız bu çalışma inşallah şehrimizdeki ve ülkemizdeki şiddet mağduru kadınlarda önemli derecede farklılık oluşturacaktır. Biz de bu farklılığın içerisinde olmaktan ve bu projeye destek vermekten büyük şeref duyduğumuzu ifade ediyorum." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.