THK uçakları bugün uçtu!

THK uçakları bugün uçtu!

Bakan Pakdemirli’nin motorları olmadığı için uçamadığını söylediği THK uçaklarından iki tanesinin başarılı bir şekilde su söndürme faaliyeti yaptığı görüldü.

İzmir'de günlerce süren orman yangınlarında Bakan Pakdemirli tarafından bozuk ve motoru olmadığı söylenerek kullanılmayan  THK'nın uçaklarının bugün tatbikat yaptığı görüldü.

İzmir’de geçtiğimiz günlerde meydana gelen orman yangınında binlerce ağaç yok olurken yangının neden söndürülemediği kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor. Son olarak Türk Hava Kurumu’na bağlı uçaklarınıun yangında kullanılmaması konusunda Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemir’linin apronda bekletilen THK uçaklarınIN uçmaya elverişli olmadığını söylemişti.

Bakan Pakdemirli’nin Vizontele filmindeki “Baba akü yok” repliğiyle örnek verdiği THK uçaklarının motorlarının olmadığını söylemiş ve bu sebeple İzmir yangınında kullanılmadığını dile getirmişti. Bu açıklamanın ardından Türk Hava Kurumu’ndan resmi olarak bir açıklama gelmemesine rağmen uçakların çalışır haldeki videosu yayınlandı. Uçakların başarılı bir şekilde söndürme yaptıkları görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum