Terme'de Çocuklardan Örnek Temizlik Kampanyası

Terme'de Çocuklardan Örnek Temizlik Kampanyası

Samsun’un Terme ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün organize ettiği kampanya ile ilköğretim okulu öğrencileri çöp topladı.Çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ilçe şehir...

Samsun’un Terme ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğü ile Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün organize ettiği kampanya ile ilköğretim okulu öğrencileri çöp topladı.

Çevre bilinci konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ilçe şehir merkezinde 400 öğrenci çöp topladı. Etkinliğe Terme Kaymakamı İlyas Gün, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Ersoy, Okulların öğretmen ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

“Temiz Çevre Temiz İlçe” etkinliği kapsamında faaliyetlerine devam edeceklerini belirten Terme Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hüseyin Danacı; “Hayatımızın sağlıklı bir şekilde sürmesi için değer verdiklerimizi korumamız gerekiyor. Doğayı korumadığımız zaman dolayısıyla insanlar ve canlılar zarar görüyor. Bu duyarlılığın küçük yaşlarda kazandırılmasının önemine inandığımız için böyle bir faaliyet düzenlemek istedik. Katılan bütün çocuklara teşekkür ediyor ve büyüklerine örnek olmalarını diliyorum” diye konuştu.

ASIL OLAN KİRLETMEMEKTİR

Çocuk hakları gününün kutlandığı bu günlerde öğrencilerin Terme’ye çok güzel bir ders verdiğini açıklayan ve öğrencilerle beraber çöp toplayan Belediye Başkanı Şenol Kul ise, “Bugün Termede gerçekten çok güzel bir gün var. Bizim bir sloganımız vardı temiz çevre temiz toplum ve temiz siyaset demiştik. Onlar okuldan ders alıyorlar ama onlar bize çok güzel bir ders verdiler. Biz çevreyi dünyayı atalarımızdan miras almadık, devralmadık. Biz dünyayı çocuklarımızdan gelecekten ödünç aldık." dedi.

DOĞA SEVGİ İLE KORUNUR

Düzenlenen etkinlik nedeni ile emeği geçen kurumlara teşekkür eden Kaymakamı İlyas Gün de, “Temiz bir çevrede yaşamak, temiz bir sokakta yürümenin, temiz bir yerde piknik yapmanın özlemini çekeriz çoğu zaman. Ancak şu da bir gerçektir ki, bu özlemimizi giderebilmemiz için bireysel anlamda, hepimize büyük görevler düşmektedir. Çevre temizliği, sadece bir kesimin üstlenebileceği ya da bir kesimin çabasıyla olabilecek bir iş değildir. 'Doğa, bekçi ile değil sevgi ile korunur.” diye konuştu.

Program sonunda İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ekiplerince halk oyunları gösterisi sunuldu. Davul ve zurna eşliğinde eğlenen çocuklar çevre temizliği ile ilgili mesajlarını paylaştı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.