Tek amacım amatör kalmak

Tek amacım amatör kalmak

Teori konusunda sanatın bütün dallarına yönelik çalışmaları bulunan Op. Dr. Vedat Erkul, sanatını amatör olarak devam ettirmeyi amaçladığını söyledi

HAZIRLAYAN: ALİ ÖZCAN
 
Op. Dr. Vedat Erkul, 1945 yılında Kadınhanı’nda dünyaya geldi. İlköğretimini bu ilçede, lise eğitimini ise Konya Gazi Lisesi’nde tamamladı. Ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimine devam eden Erkul,  ihtisasını da burada tamamladı.
Vedat Erkul’un sanata yönelik açılımları bakımından İstanbul büyük bir rol oynadı. Bunun nedenini İstanbul’un kültür şehri olmasına bağlayan Vedat Erkul, İstanbul’da bulunduğu 10 yıl boyunca çeşitli sanatçılarla tanıştı, bir anlamda kendini anlayan kitlelerle beraber oldu. Bu ortamın kendisini sanata yönelik çalışmalarda teşvik ettiğini anlatan Vedat Erkul, sanatın derinliklerine bu yıllarda daldığını belirtiyor. Vedat Erkul, sanata yönelik çalışmalarının meyvesi olarak Sanat ve İnsan isimli bir kitap yayınladı.
Teori konusunda sanatın bütün dallarına yönelik çalışması bulunan Vedat Erkul’un uygulama alanıyla ilgili sadece resim dalında çalışmaları bulunuyor. Erkul, doğaya yönelik yağlı ve sulu boya çalışmaları yapıyor.
Vedat Erkul, sanatını amatör olarak devam ettirdiğini ve hep amatör kalmak istediğini ifade ediyor.
Erkul, sanat çevrelerinin kendisini İç Anadolu evlerini betimleyen kendine has üslubu olan bir sanatçı olarak tanıdığını söylüyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.