TBMM Sanayi Komisyonu, Togg Teknoloji Kampüsü'nde teknik inceleme gezisi ve test sürüşüne katıldı

TBMM Sanayi Komisyonu, Togg Teknoloji Kampüsü'nde teknik inceleme gezisi ve test sürüşüne katıldı

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu, Türkiye'nin Otomobili Togg'un Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Teknoloji Kampüsü'ne teknik inceleme gezisi yaptı.

Komisyon Başkanı Mustafa Varank ve komisyon üyesi milletvekilleri, Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş'tan brifing aldı, fabrikada incelemelerde bulundu, ardından da Togg'un direksiyonuna geçti. Türkiye yollarında boy göstermeye başlayan Togg T10X, hem sürüş performansı hem de teknolojik özellikleriyle vekillerden tam not aldı.

Togg Teknoloji Kampüsü’ndeki gövde, boya, montaj ve batarya olmak üzere dört ayrı bölümde üretim aşamaları hakkında bilgi alan heyete, Gürcan Karakaş, mobilite ekosistemi, teknolojideki gelişmeler ve vizyonu içeren bir sunum yaptı.

Sunumun ardından Varank ve beraberindekiler, Togg Teknoloji Kampüsü'nde üretim aşamalarını inceledi. Milletvekilleri daha sonra yerleşkedeki pistte direksiyon başına geçerek Togg T10X'i test etti.

Komisyon Başkanı Varank, ziyarete ilişkin yaptığı değerlendirmede, komisyonda yer alan iktidar ve muhalefet partilerinden milletvekillerinin bu geziye katıldığını söyledi.

Togg'un, Türkiye'nin gurur projesi olduğunu vurgulayan Varank, "Değişen ve dönüşen mobilite sektöründe Türkiye'nin 'Ben de varım' dediği önemli bir proje. Sıfırdan geliştirilmiş, adeta sıfırdan bir marka olarak ortaya çıkmış bir proje. Böyle önemli bir projenin geldiği aşamayı görmek, üretim tesislerini incelemek hem de Türkiye'nin bu alandaki vizyonu hakkında bilgi almak üzere kampüsü ziyaret ettik." dedi.

Varank, Togg'un, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'nin kalkınmasına yönelik ifade ettiği "yatırım, üretim, istihdam ve ihracat" formülüne uygun çok önemli bir proje olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.