Tatlıcılarda yoğun mesai

Tatlıcılarda yoğun mesai

Ramazan Bayramı mesaisi başladı. Vatandaş, Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte tatlı siparişini vermeye başladı. Türkler baklavayı, Suriyeliler ise en çok ısmalliye ve pelloriyeyi tatlısını tercih ediyor

Bayram denilince akla ilk gelenlerin başında tatlı yer alıyor. Mübarek Ramazan ayının sonuna doğru gelindi. Vatandaşı bayram telaşı sardı. Vatandaş, tatlı siparişlerini vermeye başladı. Türkler en çok fıstıklı ve cevizli baklavayı, Suriyeliler ise  ısmalliye ve pelloriyeyi tercih etti. Piyasada yaşanan  kıpırdama esnafın beklentisini karşılamadı. Ramazan Bayramının uzun, havaların sıcak olması tatlıcıların işini geçmiş yıllara göre bir hayli azalttı.

TATLI SATIŞLARI DÜŞTÜ 

Ramazan Bayramı için tatlı siparişi alan Gaziantepli Biroğlu Baklavacısı İşletme Sahibi Emin Biroğlu, bu yıl vatandaşlar tarafından yine en çok fıstıklı ve cevizli baklavanın tercih edildiğini söyledi. Bayram için aldıkları tatlı siparişini kilo ile yaptıklarını belirten Biroğlu, “Satışlar genellikle bayramdan bir hafta on gün önce artış gösterir. Vatandaş, tatlısını son günlere bırakmak istemez. İşlerimiz biraz daha arttı. Fakat beklediğimizi bulamadık. Piyasa zamanına göre durgun. Tatil 9 gün. Millet evde oturup bayramı yaşamaktansa, dinlenmek için tatil beldelerini tercih ediyor. Havalarda bayağı sıcak gidiyor. Bu faktörlerin hepsi işlerimizi azalttı. Fıstıklı baklavanın kilosunu 40, cevizli baklavanın kilosunu 33 TL'den yapıyoruz. Fiyatlar uygun. Vatandaş, aldığı tatlıya ve kalitesine dikkat etsin. Birçok iş yeri tatlıya doğal olmayan katkı maddesi koyabiliyor. Tatlı yerken kimse canından olmasın” dedi.

SURİYELİLER KURU TATLIYI SEVİYOR

Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte Suriyeliler sokağında da heyecan başladı. Sokakta bulunan tatlıcılar, farklı çeşit ve lezzette tatlı üreterek bayrama hazırlanıyor. Sokağın içinde bulunan  Tatlıcı Hamudi sorumlusu İsmail Taş, kendisinin Türk olduğunu fakat Suriye tatlılarına ayrı bir beğenisinin bulunduğunu dile getirdi. Suriye tatlılarının az paraya daha çok tüketileceğini söyleyen Taş, “Ramazan Bayramı öncesi Suriyeliler de heyecanını yaşıyor. Gerek Suriyeliler gerekse Türkler gelen misafirlerine ikram etmek için Suriye tatlılarını tercih ediyorlar. Dükkanda en fazla ısmalliye ve pelloriyeyi tatlıları tercih ediliyor. Suriyeliler bayramda bu tatlıların yanı sıra kurabiye almayı da ihmal etmezler. Bütün tatlılar en sağlıklı bir şekilde tereyağı ile yapılıyor. Tatlıların içinde sağlığa ve doğallığa aykırı en küçük bir ürün bulamazsınız. İlgiden fazlasıyla memnunuz” diye konuştu.

BAKLAVAYA BAYRAM KAMPANYASI

Kınacılar Tatlıcısı Ramazan Bayramına özel kampanyalarla vatandaşın yüzünü güldürdü. 20 yıldır sektörün içinde olduklarını ifade eden Kınacılar Tatlıcısı Ali Kınacı da şunları kaydetti: “Konya'da normal zamanda genellikle tulumba ve halka tatlısı tercih edilir. Vatandaşlar bayramda tercihini baklavadan yana kullanıyor. Baklava çeşitleri arasında en çok cevizli olanını satıyoruz. Bayrama sayılı günler kala işlerimizde artış oldu. Henüz satışlarımız istediğimiz seviyeye ulaşmadı. Tatil uzun insanlar kafa dinlemek için bayramı kutlamaktan çok kafa dinlemeyi tercih ediyor. Havalar sıcak. Değerlerimizden iyice uzaklaşmaya başladık. Bayram denilince akla ilk gelen ürün tatlı olur. Tatlı hem bir kültür hem de bir lezzettir. Tereyağı kullanarak yaptığımız tatlılarımızın tepsisini 75 liradan satıyoruz. Bir tepsinin içinde yaklaşık üç buçuk kilo tatlı yer alıyor. Vatandaşlarımızdan tepsi parası da almıyoruz. Herkes bayramını tatlı bir şekilde geçirsin diye bizde ürünlerimizde indirimler yaptık.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.