Tatilin tadını çıkardılar

Tatilin tadını çıkardılar

Yaz tatilini Meram Yaz Kurslarında dolu dolu geçiren öğrenciler, Konya Bilim Merkezi ve 80 Binde Devr-i Alem Parkını gezdiler. Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un da eşlik ettiği gezide çocuklar, gönüllerince bir gün geçirdi

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Yaz Kurslarını ziyaretinde çocuklara verdiği ‘Konya Bilim Merkezi ve 80 Binde Devr-i Alem Parkı gezi’ sözünü yerine getirdi. Meram Belediyesi’nin Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezi ve Kovanağzı Sosyal Tesisinde gerçekleştirilen kurslara katılan tüm çocuklar, bilim ve tarih kokan bu eğlenceli gezide gönüllerince bir gün geçirdiler.

MERAMLI ÇOCUKLARIN İLK DURAĞI ‘KONYA BİLİM MERKEZİ’ OLDU

Meram Belediyesinin servisleriyle kurs merkezlerinden alınan çocukların ilk durağı Konya Bilim Merkezi oldu. Eğitmenleri eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette katılımcılara, Bilim Merkezi’nin uzmanları tarafından bilgi verildi. Merkezdeki, tematik sergi alanlarında insan vücudu, dünya, coğrafya, uzay, gökbilim ve bilim tarihi gibi önemli noktalarda bilgilerini tazeleyen çocuklar, gözlem evinde de uzay belgeseli seyrettiler. Bilim Merkezindeki birçok düzeneği de merakla ve ilgiyle kullanan çocuklar, atölye ve labaratuvarda gerçekleştirdikleri farklı deneylere de keyifli vakit geçirdiler. Meram Yaz Kursları öğcilerinin ikinci durağı ise üç farklı konsepti bünyesinde bulundurması dolayısıyla Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ve tüm çocukların büyük beğenisini toplayan 80 Binde Devr-i Alem Parkı oldu. Burada dinazor parkını, minyatürleri ve masal kahramanları maketlerini gezme fırsatı bulan çocuklar doyasıya eğlendi. Kursiyer çocuklara ve eğitmenlerine burada Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’ta eşlik etti. Geziye katılan tüm çocuklarla tek tek sohbet eden Başkan Kavuş, eğlencelerinde çocuklara ortak oldu. Çocuklar hem Yaz Kurslarında kendilerine gösterdikleri yakınlıktan hem de eğitimlerine verdikleri destekten dolayı Başkan Kavuş’a teşekkürlerini ilettiler.

MERAM’DA BİRÇOK PROJEYİ HAYATA GEÇİRDİK

Yaz Kurslarının başladığı tarihlerde gerçekleştirdiği ziyarette çocuklara bu ziyaretlerin sözünü verdiğini hatırlatan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, bu sözü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti. Çocukların fiziksel, ruhsal, zihinsel gelişimine katkı sunmak ve eğitim süreçlerini desteklemek amacıyla eğitim programı çerçevesinde bu gezinin planlandığını belirten Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın en iyi şekilde ve tam donanımlı yetişmeleri adına Meram’da birçok projeyi hayata geçirdik. Çünkü eğitim, tek bir kişinin ya da tek bir kurumun omuzlarına yüklenmeden herkesin sırtlaması gereken milli bir davadır. Yaz Kurslarımızı bu bilinç çerçevesinde programladık. Çocuklarımız bu kurslarımızda yaz boyunca hem öğrendiler hem eğlendiler. Ve bu fedakarlıklarının bir karşılığı mahiyetinde bu gezileri de fazlasıyla hakettiler.Şanlı tarihimizi yakından öğrenmeleri ve bilime duydukları merakı artıracak bu gezinin onların geleceğini, layıkıyla şekillendirmesini ümit ediyorum. Çocuklarımız için daha yaşanabilir bir kent, sadece parklar ve oyun alanlarıyla donatılmış bir yer değil, aynı zamanda onların geleceğe güvenle baktığı yerdir.İşte bunun için onların en iyi şekilde eğitim almaları ve iyi yetişmelerini arzuluyor, tüm çalışmalarımızı bu bilinç etrafında şekillendiriyoruz.”

HABER MERKEZİ

11-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.