Tanrıkulu: Operasyonları Danışman Ekibi Hazırlıyor, Savcılık Uyguluyor

Tanrıkulu: Operasyonları Danışman Ekibi Hazırlıyor, Savcılık Uyguluyor

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a Kozmik Çalışma Grubu’nu sordu. Tanrıkulu, soru önergesinde, “Türkiye adli operasyonların, savcılık ve adli kolluk tarafından...

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a Kozmik Çalışma Grubu’nu sordu. Tanrıkulu, soru önergesinde, “Türkiye adli operasyonların, savcılık ve adli kolluk tarafından hazırlandığı dönemi geride bıraktı. Artık operasyonlar danışman ekibi ve medya tarafından hazırlanıyor. Savcılık ve adli kolluğa ise hazırlanan bu operasyon planını uygulamak, süper yetkili Sulh Ceza hakimlerine ise tutuklama listelerini hayata geçirmek kalıyor. Twitter’da bazı hesaplar operasyonu günler öncesinden tahmin etmiş ve gözaltı listelerini açıklamıştı." dedi.

    Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi. Tanrıkulu’nun soru önergesinde yer alan sorular şöyle:

- Bu operasyonların tüm ayrıntılarının önceden planlanıp hükümetinize yakın isimlere servis edildiği iddiası doğru mudur?

- İddia doğru ise bu isimler kimlerdir? Hangi kriterlere göre belirlenmiştir?

- Bu hukuksuz durum karşısında yapılan veya yapılacak bir işlem var mıdır?

- Kozmik Çalışma Grubu adı verilen bir birim kurulduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise Kozmik Çalışma Grubu kimlerden oluşmaktadır?

- Bahsi geçen twitter hesaplarını Başbakanlık danışmanlarının kullandığı iddiası doğru mudur?

- İddia doğru ise hangi yetki ile operasyon detaylarına erişebilmektedirler?

- İsmi anılan twitter hesaplarının gözaltına alınıp tutuklanacak isimleri açıklanmasının ardından soruşturma bilgilerinin sızdırıldığı iddiasıyla başlatılmış bir soruşturma var mıdır?

- Emniyetin Başbakan'ın bir danışmanının sorumluluğunda olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu danışman kimdir?

- Ankara ve İstanbul Adliyesi'nin Başbakan'ın bir danışmanının sorumluluğunda olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu danışman kimdir?

- Yapılan veya yapılacak operasyonlarla ilgili algı yönetimi için bazı gazetecilerin görevlendirildiği iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu gazeteciler kimlerdir?

- Vergi cezaları ve ekonomi çevresi için bir şirketin yöneticisinin sorumlu olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu kişi kimdir?

- Ankara ve İstanbul Adliyesi dışındaki adliyeler ile Adalet Bakanlığı birimlerinin Adalet Bakanı'nın danışmanlarından birinin sorumluluğunda olduğu iddiası doğru mudur? İddia doğru ise bu danışman kimdir? CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.