Taksiciler dertli

Taksiciler dertli

Konyada hizmet veren ticari taksi şoförleri işlerin kötü gidişatı ve Konyalıların taksiye ilgisinin az olmasından şikayetçi

Sosyal güvenceleri olmadığı için taksi şoförleri sosyal güvence masraflarını kendilere karşılıyor. Birçok taksi şoförü derneğe ve belediyeye olan aidatlar yüzünden sosyal güvence miktarını karşılayamıyor. Uzun yıllardır taksi şoförlüğü yapan Ali Demirtaş, taksicilerin çok zor durumda olduğunu söyledi. Demirtaş, “Belediye ve oda, sadece aidat topluyor. Bizim sorunlarımızla ilgilenmiyor. Taksicilere yönelik bir iyileştirme yapılmıyor. Durakta iş olmadığı için ana yollara çıkıyoruz müşteri almak için bu seferde trafik ağır cezalar yazıyor. Günde en fazla 3 sefere çıkıyoruz. Bu da her gün değil. 2 gün işe çıkmadığımız oluyor. Çalıştığımız günler öğleye kadar siftah yapamıyoruz” dedi. Konya’da taksi fiyatlarının pahalı olarak gösterildiği dile getiren Demirtaş, “Konya’da halk taksi fiyatlarını pahalı olarak biliyor. Ama alakası yok. Normal fiyatlar ile taşımacılık yapıyoruz. Akaryakıt fiyatları göz önünde bulundurulduğu zaman fiyatlarımızın normal olduğu görülür. Akaryakıta sürekli zam geliyor. Buna oranla bizde zam yaparsak taksi fiyatlarına müşteri sayısı tamamen azalır. Taşıdığımız müşteriler belli zaten. Genelde hastası olanlar, acele işi olanlar, yola gidecek olanlar ve orta halli olup arabası olmayanlar. Bunlar bizim kalıplaşmış müşterilerimiz” ifadelerini kullandı.BELEDİYE VE ODA İLGİLENMİYOR
Konya Şoförler ve Otomobilciler Odası ve belediyenin taksicilerin istekleri ile ilgilenmediğini belirten Ali Demirtaş, “Uzun zamandır belediyenin önüne bir adet cep taksi için dilekçeler veriyoruz. Fakat kabul edilmiyor. Bunun için oda ve belediye ile birçok kez irtibata geçtik ama olumlu sonuç alamadık. Müşteri almak için bu yerlere durduğumuz zamanda ceza yazıyorlar. Ayrıca, hızlı tren dolayısıyla istasyonun oraya 10 adet taksi istediler. Bize gerekli bilgileri ve belgeleri vermediler. Biz başvurmak için gittiğimizde ise bizden 50 bin TL para istediler. Konya’da bu parayı verebilecek taksici neredeyse yok durumda. Taksi yetmediği için taksi istiyorlar, biz gittiğimiz zaman da ağır şartlar ile karşılaşıyoruz. 50 bin TL bir taksici için önemli bir rakam. Konya Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın bu noktada devreye girmesi gerekirken bizden yana olmuyor” dedi.
KENDİMİZİ GEÇİNDİREMİYORUZ
Durakta bulunan 30 araçtan 15’inin çalışmadığını vurgulayan Ali Demirtaş, “Ayda 15’erlik gruplar halinde çalışıyoruz. Bir ay 15 kişi diğer ay farklı 15 kişi şeklinde. Böyle çalışmamızın sebebi iş olmadığı için. Bir ay boş yatıyoruz. Başka bir gelirimiz yok. Şu sıralar kendimizi zor idare ediyoruz” diye konuştu. Belediyenin durak yerlerini düzensiz olarak belirlediğini söyleyen Demirtaş, merkezde duraklar birbirine yakın olduğu için bütün duraklarda iş sıkıntısı olduğunu ifade etti.
Demirtaş, “Duraklar daha geniş mesafeli alanlara kurulmalıdır. Böylece her mevkideki insanlar taksiden yararlanabilir” dedi.
 
İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.