Tahtın varisi Nissan Qashqai

Tahtın varisi Nissan Qashqai

Nissan Qashqai, kompakt crossover segmentinin dominant modeli olmayı başardı.

CFM isimli yeni bir platformda yükselen Qashqai, crossover segmentindeki yerini perçinlemek için kapsamlı değişiklikler sunuyor. 2013 yılında 51.690 adet araç satılan crossover segmentinde Qashqai 12.495 adetle liderdi. Dünyada ise 2 milyonu aşan satış adetlerine ulaşıldı. Bu rakamlar Qashqai'nin ne kadar sevildiğinin bir göstergesi. Ama 7 yıl içinde artık tozlanmaya başlayan otomobilin, tepeden tırnağa yenilenme zamanı da gelmişti.

SELEFİNE GÖRE 47 MM DAHA UZUN

Yeni nesil, selefine göre 47 mm daha uzun, 20 mm daha geniş ve 15 mm daha alçak tasarlanmış. Aracın yüksekliğinin azaltılmış olması baş mesafesinin 10 mm artmasına engel olmamış. 2630 mm'lik dingil mesafesi 16 mm arttırılan otomobilin 410 litrelik bagaj hacmi de 430 litreye yükseltilmiş. Rakamlara bakıldığında her şey olumlu yönde geliştirilmiş.

DAHA SESSİZ ÇALIŞIYOR

Turbo dizel motor seçeneklerini revize edilip daha sessiz çalışan ve hafifletilen 1.5 dCi 110 HP ve 1.6 dCi 130 HP oluşturuyor. Dizellerde otomatik şanzıman olarak sunulan CVT, sadece 130 HP'lik motor ve önden çekiş ile alınabiliyor. Dizelde 4 tekerlekten çekiş isteyenlerse, 1,6 lt'lik dizel ve manuel şanzımanla yetinmek zorunda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.