Suriyeli grup Türk gençlere Konya'da saldırdı iddiası!

Suriyeli grup Türk gençlere Konya'da saldırdı iddiası!

Zafer Partisi Konya İl Başkanı Salih Ümütkesmez, Konya Sahibata Mahallesinde 60 kişilik bir grup sığınmacı kaçağın, Konyalı gençlere durduk yerde planlı olduğunu düşündükleri bir saldırı gerçekleştirdiklerini iddia etti

Zafer Partisi Konya İl Başkanı Salih Ümütkesmez, Suriyelilerin yoğun olarak yaşadıkları mahallelerin kurtarılmış bölge statüsüne girdiğini, buralardan samimi Konya halkının geçmesinin ciddi can ve güvenlik sorunu oluşturduğunu belirterek konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: “31 Temmuz 2022 tarihi Pazar günü, saat 18.00 sularında Konyalı 3 gencimiz (Y.S). (E A.) ve (A.A.) Suriyelilerin yoğun olarak yaşadıkları bilinen Larende Yokuşu mevkiinden geçerlerken önce buradaki sığınmacı kaçakların sözlü tacizlerine maruz kalmışlar, devamında 60 kişilik bir gurubun döner bıçaklı, satırlı saldırısına uğramışlardır. Olay yerinden geçmekte olan Yunus ekipleri olaya müdahale etti. Gençlerden Y.S. Üç yerinden bıçaklanmış, diğer 2 gencimiz ise olay yerine gelen polis ekipleri tarafından ters kelepçe takılarak ilgili polis merkezine götürülmüşlerdir. Ülkemizde sığınmacı pozisyonundaki bu kaçakların artık satır ve döner bıçakları ile sokaklarımızda gezmeleri, ülkemizin geldiği noktayı açıklaması bakımından çok önemlidir.”

Neredeyse her gün Suriyelilerin karıştığı olaylarla ilgili Konya halkından şikayetler aldıklarını dile getiren Ümütkesmez, devletin ilgili kurum ve yetkililerini çözüm üretmeye davet ederek açıklamasını şöyle sürdürdü: “Sığınmacı aymazlığı ve saldırılarından adeta sinen ve kendine en yakın siyasal oluşum olarak zafer partisini gören halkımızdan sürekli şikayetler alıyoruz. Yerel kamu görevlilerinin telkinleri ile bazı olayların kamuoyuna yansıtılmadığını da biliyoruz. Zafer Partisi olarak idarecileri bu sorunları çözmeye, bu tip gettolaşmış bölgelerde halkımızın can güvenliğini sağlama noktasında daha titiz davranıp önlemler almaya, ve sığınmacıları kollamayı bırakmaya çağırıyoruz.”

Konya Emniyet Müdürlüğü'nden olaya ilişkin açıklama geldi:

Konya’da iki grup arasında ‘yan bakma' meselesi yüzünden çıkan kavgada 2 kişi yaralandı. Olayla ilgili Suriye uyruklu 2 şahıs gözaltına alındı.

Olay 31 Temmuz Pazar günü saat 19.20 sıralarında Meram ilçesi Sahibiata Mahallesinde yaşandı. Yasin S.’nin (20) yolda yürüdüğü esnada yol kenarında duran daha önceden husumetli olduğu Suriye uyruklu A.H. (22) ve M.H. (18) ile yan bakma meselesi yüzünden sözlü tartışma çıktı. Sözlü tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Yasin S.  ve kavgayı ayırmaya çalışan bir kişi bıçakla hafif şekilde yaralandı.

Kısa sürede olay yerine gelerek tarafları ayıran polis ekipleri Suriye uyruklu A.H. ve M.H’yi yakalayarak gözaltına aldı. Hafif yaralanan 2 kişi hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi.

 

HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum