Sorunlarını çalışarak aşan Belde: Karaağa

Sorunlarını çalışarak aşan Belde: Karaağa

Doğanhisar ilçesi Karaağa Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Ergül, sorunların çözümünde belde halkı ile sürekli iç içe olduğunu söyledi.

Yaptıkları çalışmalar ile sorunlarını ortadan kaldırdıklarını ifade eden Doğanhisar ilçesi Karaağa Beldesi Belediye Başkanı Mehmet Ergül, sorunların çözümünde belde halkı ile sürekli iç içe olduğunu söyledi.
Sultan Dağı’nın eteğindeki yarım asırlık beldeyiz
Karaağa Belde Belediye Başkanı Mehmet Ergül, çalışmalarını değerlendirirken önümüzdeki dönem hedeflerini de anlattı. 2. dönemdir belde belediye başkanlık görevini yürütüyorum. Beldemiz 1955 yılında kurulmuştur. Karaağa Kasabası’nın yerleşimi Sultan Dağları’nın kuzey eteklerinde kurulmuş olup kuzeyi ve kuzey batısı dağlarla çevrilidir Bu dağlardan akan ketenlik ve kıçırmak çaylarının birleşmesiyle Adıyan çayı adını alır. İlk yerleşiminde, ‘Beş Kara Kağnılı’ gelip yerleştiği için Karaağa ismini almıştır. Beldemiz genelde tarımla uğraşır her türlü meyve ve sebze yetişir. Birinci dönemde göletimizin alt yapısı olan yeraltı kapalı şebeke sulama suyunun projesini tamamladık. Fakat bir arıza neticesinde yapılan çalışmalarda bazı sorunlar çıktı. Bu sorunun halledilmesi için çalışmalar devam ediyor.
İhtiyacımız olan tüm araç gereçleri temin ettik
Belediye olarak ihtiyacımız olan tüm araç ve gereçleri kendi çabalarımız ve başarılı çalışmalarımız neticesinde aldık. Araç yönünden şu anda bir sıkıntımız yok. Öğrencilerimiz ücretsiz olarak okullarına gidip geliyor. Ayrıca şu ana kadar beldemizde parke taşlarından bu ana kadar döşenenlerin 20 katını döşedik. Şehit Başkomiser Sebahattin Tutuş Piknik Alanını faaliyete geçirdik. Pilot Teğmen Murat Orbay Parkını açtık. Önceki dönemde 6 adet sanayi işyeri yaptık. Bu dönemde de 9 adat daha iş yeri ekledik. Sanayi sitemiz bu anlamda oldukça canlandı.
3 Temmuz’da geleneksel şölenimizde buluşalım
Beldemizde bir tane doktorumuz, bir sağlık memurumuz ile birlikte hizmet veriyor. Ayrıca 1997 yılında açtığımız 100 öğrenci kapasiteli Yatılı İlköğretim Bölge Okulu kasabamıza canlılık getirmektedir. Bir Kur’an kursumuz, 5 camimiz var. Görüldüğü gibi marketler ve ticari iş sahaları ile beldemiz oldukça farklı. Kasabamız dışarıya çok göç verdiği için nüfusumuz 2 binin altına düştü. Ama yazın 10 binlere vardığı anlar oluyor. Çalışmalarımıza son hızla devam ediyoruz. İnşallah daha güzel hizmetlere imza atacağız. Bu vesile ile Merhaba Gazetesi ve ekibine çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu senede buradan da duyurmuş olalım, Temmuz’un ilk haftasında, 3 Temmuz Pazar Günü Beldemizi tanıtıcı bir şölen düşünüyoruz. Tüm halkımızı davet ediyoruz. Buradan duyurmuş olalım. Ve geleneksel olarak ileriki dönemlerde de devam edecektir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.