Soner Çetin: İmar Sorununu Çözmek Üzereyiz

Soner Çetin: İmar Sorununu Çözmek Üzereyiz

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’nın yıllardır kanayan yarası olan imar sorununun çözülmek üzere olduğunu açıkladı. Problemin uzlaşmayla çözüm aşamasına geldiğini belirten Çetin, “Kangren olmuş sorunu çözmek bize...

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Adana’nın yıllardır kanayan yarası olan imar sorununun çözülmek üzere olduğunu açıkladı. Problemin uzlaşmayla çözüm aşamasına geldiğini belirten Çetin, “Kangren olmuş sorunu çözmek bize nasip olacak.” diye konuştu.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, her cuma öğleden sonra gerçekleştirdiği Halk Günü'nde vatandaşların sıkıntılarını dinliyor. Bu haftaki halk gününde Adanalılara müjde veren Soner Çetin, şehrin neredeyse 25 yıldır çözüm bekleyen imar sorununu çözeceklerini belirtti. Çukurova ilçesinin kuzey batı yönünde mülkü olduğunu belirterek, “Tarlalar, arsalar ne olacak, yıllardır bekliyoruz?” diye soru yönelten bir vatandaşa Başkan Soner Çetin, “Dünyanın her köşesinde olduğu gibi Adana’nın gelişmesi de kuzey batı yönünde olacak, olmalı. Ancak 25 yıldır kangrenleşen bir sorun yaşıyoruz. Müteahhitleri zor durumda bırakan, evlerin çok pahalıya mal olmasına yol açan bu sorunu uzlaşmayla çözülüyor; açılan davaların hepsi geri çekildi.” diye cevap verdi. Hemen her Halk Günü’nde konuşulan Belediye Evleri’ndeki kentsel dönüşüm sorunu, “Evlerimiz nasıl olacak, kim yapacak, ne zaman başlanacak?” sorularıyla bir kez daha gündeme geldi.

Projenin onay için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda olduğunu belirten Soner Çetin, “Bu aşamada ayrıntı vermem pek doğru değil. Şu kadarını söyleyeyim evinizin bugünkü değeri 100 birim ise sosyal donatılarıyla yepyeni bir yaşam alanı kuracağımız dünya kentinde en az 250, hatta belki 300 değere ulaşacak ve onayınızı alarak projeye başlayacağız.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.