Sıra geldi kadroya

Sıra geldi kadroya

Liglerin bitiminin ardından her takımda olduğu gibi Konyaspor’da da yeni sezonun için kadro oluşturma çabası başladı. Gönderileceklerin, kalacakların ve görüşüleceklerin listesi belirlendi

Torku Konyaspor’da yeni sezonun kadrosu oluşturulmak için düğmeye basıldı. Takımda kalacak ve gidecek isimler belli olmaya başladı. Yeşil-beyazlı ekibe kiralık oyuncuların da dönmesi ile birlikte. Yeni sezon öncesi futbolcu bolluğu yaşanacak.

ÖNCELİK A TAKIM

Torku Konyaspor’un yeni sezonda nasıl bir kadro kuracağı merakla bekleniyor. Yabancı kuralı ile birlikte  yeni sezonda tüm takımların nasıl bir politika izleyeceği merak konusu olurken Torku Konyaspor taraftarları da bu kuralı göz önünde bulundurarak nasıl bir Konyaspor izleyeceklerini merak ediyor. Torku Konyaspor yönetimi geride kalan sezonda beklenen veremi alamadığı oyuncularla yollarını ayıracak.    Yeşil-beyazlılarda beklenen performansın altında kalan Elvis Kokalovic, Barış Örücü, Özgür Özkaya, Uğur İnceman, Mario Felgueiras, Mahlangu ve Kenan Özer’in yeni sezonda kadroda düşünülmediği öğrenildi. Sezonun ikinci yarısında iyi bir çıkış yakalayan Rangelov’un da gönderilmeye yakın olduğu ifade edildi. 

TORJE BİTTİ MARİCA DEVAM EDİYOR

Torku Konyaspor’da sezon başında takımın flaş transferleri olarak kamuoyuna duyurulan Gabriel Torje ve Ciprian Marica’nın yeni sezondaki akıbeti de taraftarlar arasında merak konusu oldu. kiralık olan Torje’nin sözleşmesi biterken kulübün sözleşme yenileyip yenilemeyeceği henüz netlik kazanmadı. Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen Ciprian Marica ise yaşadığı sakatlık sonrası takıma hiç bir katkı sağlayamamıştı. Oyuncunun sözleşmesi devam ederken yönetim ve teknik heyetin Marica konusunda nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu oldu. Bu oyuncunun kalmasını da isteyen var gitmesini de. Takımdaki bir diğer yabancı Djalma’nın da yeni sezonda takımda olup olmayacağı netlik kazanmadı. Kiralık olan bu oyuncunun da sözleşmesi 31 mayıs itibari ile sona erdi.       

KİRALIKLAR  NE OLACAK ?

Torku Konyaspor’da ligin bitmesi ile birlikte  başka takımlarda kiralık oynayan futbolcular tekrar Yeşil-beyazlı ekibe dönüş yaptı. Bu oyuncuların bir çoğunun tekrar kiralanacağı yada kendilerine kulüp bulmasının isteneceği ifade edildi.  Yeşil-beyazlıların başka takımlarda forma giyen tam 15 oyuncusu bulunuyor. Yeşil-beyazlılarda Kibong, Ali Dere ve İshak Çakmak sezonu Boluspor’da, Abdülkerim Bardakçı Adana Demirspor, Tomas Borek Alanyaspor, İbrahim Alan Bursa Nilüferspor, Ömer Esenkaya Balçova Yaşamspor, Okan Derici Kırklarelispor,  Oğuzhan Demirci, Ahmet Sabri Fener, İsmail Güven, Aykut Uluç, Yunus Emre Uçar, H. İbrahim Sönmez, Tufan Özbozkurt ise sezonu Anadolu Selçukspor’da tamamladı. İsmi geçen oyunculardan bir iki tanesinin takımda kalabileceği konuşuluyor.

ANADOLU’NUN OYUNCULARI BELLİ

Torku Konyaspor’da her sezon olduğu gibi yeni sezonda da Anadolu Selçukspor’a bir çok oyuncu kiralık olarak verilecek.  Geçtiğimiz sezon  Anadolu Selçukspor’da kiralık oynayan Oğuzhan Demirci, Ahmet Sabri Fener, İsmail Güven, Aykut Uluç, Yunus Emre Uçar, H. İbrahim Sönmez, Tufan Özbozkurt gibi  isimlerden bir çoğunun tekrar Anadolu Selçukspor’a gönderilmesi bekleniyor.

HALİL İBRAHİM KALABİLİR

Geçtiğimiz sezon Torku Konyaspor’dan Anadolu Selçukspor’a kiralık olarak giden Halil İbrahim Sönmez’in yeşil-beyazlı ekipte gösterdiği performans tüm spor kamuoyunun dikkatini çekti. Genç oyuncunun sezon başında Torku Konyaspor’un kampına katılacak aynı başarılı çıkışı burada da gösterdiği takdirde  Yeşil-beyazlı takımın kadrosunda kendine yer bulabilecek. Sezon içerisinde gol yollarında sıkıntı yaşayan Torku Konyaspor’da  attığı ve attırdığı gollerle büyük katkı sağlayan bu oyuncunun aynı başarıyı Konyaspor’da da yakalayacağı umut ediliyor.

FERHAT TÜRKOĞLU merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.