Simav’da Toki Konutlarında Salyangoz İstilası

Simav’da Toki Konutlarında Salyangoz İstilası

Kütahya’nın Simav ilçesinin Muradınlar Mahallesi'ndeki TOKİ konutları bölgesinde ağaç ve kısa boylu bitkileri salyangozlar istila etti. TOKİ konutları önünde bulunan ağaç ve bitkileri saran yavru salyangozlar ilginç görüntüler oluşturdu....

Kütahya’nın Simav ilçesinin Muradınlar Mahallesi'ndeki TOKİ konutları bölgesinde ağaç ve kısa boylu bitkileri salyangozlar istila etti.

TOKİ konutları önünde bulunan ağaç ve bitkileri saran yavru salyangozlar ilginç görüntüler oluşturdu. Ağaçlarda ve bitkilerde bulunan salyangozların akşam üstü oldu mu binalara tırmanmaya başladığını belirten TOKİ E1/1 binasının yöneticisi Hasan Arık, “Salyangozlar bulundukları yerlerden ayrılarak binalara ve çevreye yayılmaya başlıyor. Binaların içine kadar giriyorlar. Belki zararı yok gibi gözüküyor ama çok tehlikeli durumlar oluşuyor. Bina bahçelerinde çocuklar salyangozlarla oynuyorlar. Ağızlarına bir atsalar çok tehlikeli. Balkona hiçbir şey bırakamıyoruz.” şeklinde konuştu.

İlçe Tarım Müdürlüğü'ne gittiğini belirten Hasan Arık, “Salyangoz istilasını ilçe tarıma gidip bilgi verdim. Ama onlar, kendileri ile ilgisinin olmadığını belediye müracaat etmem gerektiğini belirtiler. Daha sonra mahalle muhtarımız ile birlikte belediye başkanına çıktık. Talimat verdi, ilgilenilsin diye ama 10 gündür hiç yetkili gelmedi. Salyangozlar hem evlerimize hem de çocuklarımıza büyük tehlike oluşturuyor.” dedi.

Simav Belediyesi Zabıta Amiri Mehmet Eraş ise, “Bize gelen bir müracaat olmadı. Bize başvuru yapsınlar gidip görelim gerekli ilaçlamayı yaptıralım.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.