Sgk, Malatya’da 258 Milyon Lira Alacaklı

Sgk, Malatya’da 258 Milyon Lira Alacaklı

Malatya’da Sosyal Güvenlik Kurumu’na(SGK) 15 bin 968 işyerinin işçi sigortası primi, 18 bin 417 esnafın ise Bağ-Kur sigorta pirimi borcu olduğu ortaya çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı...

Malatya’da Sosyal Güvenlik Kurumu’na(SGK) 15 bin 968 işyerinin işçi sigortası primi, 18 bin 417 esnafın ise Bağ-Kur sigorta pirimi borcu olduğu ortaya çıktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’nın soru önergesine verdiği yanıtta, kentte 2014 yılı Şubat ayı itibariyle prim borcu olan işyeri sayısı ile prim borcu miktarını açıkladı. Malatya’da 4-A statüsündeki (SSK kapsamında) 15 bin 968 işyerinin, 4-B statüsündeki (BAĞ-KUR Kapsamındaki) 18 bin 417 esnafın SGK’ya prim borcu olduğunu bildiren Çelik, 4-A kapsamındaki işyerlerinin 118 milyon 180 bin lira, 4-B kapsamındaki esnafın ise 140 Milyon 693 bin lira kuruma borçlu olduğunu kaydetti. Kurumun alacağının toplam 258 milyon lira olduğu belirtildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, açıklanan rakamları ürkütücü olarak nitelendirdi. Borç miktarının şehrin ekonomisi hakkında genel bir kanı oluşturduğunu ifade eden Ağbaba, şöyle devam etti: “Malatya’da binlerce işyerinin SGK’ya borcunun olması Malatya’nın ekonomisinin hangi durumda olduğunu gösteriyor. Türkiye Esnaf ve Sanatkar Konfederasyonu (TESK) verilerine göre Malatya’da 17 bin 365 olarak işyeri bulunduğu, SGK Malatya İl Müdürlüğü’nün verilerine göre işçi çalıştıran ve aktif olarak faaliyetine devam eden işyeri sayısının 9 bin 785 olduğu belirtildi. Esnaf can çekişiyor dediğimizde kulaklarını kapatanlar bu rakamları gördüklerinde ne yapacaklar merak ediyoruz. Çok ağır koşullarda hizmet vermeye çalışan esnafımız, işverenlerimiz prim borçlarından, vergilerden, harçlardan bunalmış durumda. AKP hükümetiyle birlikte eriyen esnaf kesiminin sorunlarına, mutlaka çözüm bulunmalıdır.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.