Sertoğlu'dan Kıbrıs'ta Futbolun Birleşmesi İçin Fıfa Ve Uefa'ya Çağrı

Sertoğlu'dan Kıbrıs'ta Futbolun Birleşmesi İçin Fıfa Ve Uefa'ya Çağrı

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs’ta futbolun birleştirilmesi adına anlaşma imzaladıkları Rum Futbol Federasyonu (KOP) ile görüşmelerde bazı sıkıntıların yaşandığını söyledi. Sertoğlu, bu sıkıntıların...

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu (KTFF) Başkanı Hasan Sertoğlu, Kıbrıs’ta futbolun birleştirilmesi adına anlaşma imzaladıkları Rum Futbol Federasyonu (KOP) ile görüşmelerde bazı sıkıntıların yaşandığını söyledi. Sertoğlu, bu sıkıntıların aşılması adına UEFA ile FIFA’yı göreve çağırdı.

    Hasan Sertoğlu, adada sporun birleşmesi hususunda atılan adımlarla ilgili olarak, federasyon binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan Sertoğlu, UEFA ve FIFA’ya, sürece dahil olmaları için mektup gönderdiğini ifade etti.

    Son dönemde KOP ile hiçbir şey konuşamadıklarının altını çizen Sertoğlu, diyaloglarının kopmadığını ancak üyelik konusundaki sıkıntıları aşamadıklarını kaydetti.

    Rumların daha önce 'üye olun da konuşalım' dediğini şimdi de 'yelik başvurusu yapın da değerlendirelim' şartı koyduğunu aktaran Sertoğlu, Zürih’te imza koydukları anlaşmanın arkasında olduğunu bildirdi.

    Kendilerine düşen ev ödevini yerine getirmeye hazır olduklarına vurgu yapan Sertoğlu, ülke futbolu için ada içerisinde üzerine düşen tüm görevleri yerine getirdiğine inandığını, bu yüzden uluslararası adımların ve açılımların yapılamaması durumunda bu görevde durmasının anlamı olmayacağını söyledi.

    Sertoğlu, ülke gençliği, sporcuları ve vatandaşlar için uluslararası spor organizasyonlarının öneminin ve gerekliliğini KKTC'de yapılan son yapılan ralli organizasyonuyla bir kez daha görüldüğünü belirterek, vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu tip uluslararası spor etkinliklerinin artacağına inandığını dile getirdi.

"ULUSLARARASI SPOR SİYASETİN DIŞINDA"

KTFF Başkanı, uluslararası sporların siyasetin dışında olduğunu, bu etkinliklerin sürmesi gerektiğini, uluslararası etkinliklerin ülkeye gelmesinde spor camiası ve basının büyük rolü olduğunu ifade ederek, tüm spor dallarında gençlerin açılımının devamını temenni etti.

KOP sürecinde KTFF olarak çok eleştirildiklerini, ancak bu eleştirilere rağmen süreci sürdürdüklerini ve herkesin bu çalışmaların doğru olduğunu gördüğünü belirten Sertoğlu, “Gençliğin geleceği her şeyden önemlidir. Vatan millet Sakarya mantığıyla gidemeyiz. Uluslararası kurallar ve hukuk herkes için geçerlidir. Sporcularımız her alanda dünyayla buluşacak.” dedi.

"FIFA VE UEFA'YA MEKTUP GÖNDERDİK; RUMLAR RAHATSIZ OLDU"

Sertoğlu, KOP ile sıkıntıları çözemediklerini ancak diyaloğun kopmadığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

     “Bizce artık FIFA ve UEFA’ya görev düştü, artık sürece dahil olmaları gerekmektedir. Biz de bu düşünceyle FIFA ve UEFA’ya mektup gönderdik göreve çağırdık."

    Sertoğlu, FİFA ve UEFA'ya gönderdikleri mektubun Rumları rahatsız ettiğini de sözlerine ekledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.