Selçuklu’nun ligde son sınavı

Selçuklu’nun ligde son sınavı

Selçuklu Belediyespor normal sezonun son maçında bugün kendi sahasında Petkimspor’u ağırlayacak.

Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda oynanacak mücadele saat 14.00’da başlayacak. Mavi-beyazlı ekip son maçı kazanarak Play-Off’a avantajlı girmek istiyor

Türkiye Basketbol 1. Lig’in normal sezonunun son maçında Selçuklu Belediyespor kendi sahasında Petkimspor’u ağırlayacak. Selçuklu Belediyesi Spor Salonunda oynanacak mücadele saat 14.00’da başlayacak. Ligde 2. sıraya kadar yükselen mavi beyazlılar son maçlardaki form düşüklüğü ve alınan mağlubiyetlerle 4. sıraya kadar geriledi. Selçuklu Belediyespor, ligin son maçında Petkimspor’u mağlup ederse ligi 4. sırada bitirmeyi garantileyecek. Mavi beyazlılar ligi 4. sırada bitirirse Play – Off’un ilk turunda Bandırmaspor ile eşleşecek ve saha avantajını elde edecek. Temsilcimiz için kritik bir maç olan Petkimspor mücadelesinde mavi beyazlılar sahadan mağlubiyet ile ayrılırsa gözü Antalyaspor’un maçında olacak. Son hafta mücadelesinde Antalyaspor, Ted Ankara Kolejlileri’ni mağlup ederse ve Selçuklu Belediyespor da son hafta Petkimspor’a mağlup olursa Antalyaspor ligi 4. sırada bitirecek. Bu senaryo sonunda Selçuklu Belediyespor lig’i 5. sırada bitirmiş olacak ve Bahçeşir Kolej’i ile eşleşecek.

BİR TAKIM DAHA SÜPER LİGE ÇIKACAK

Türk Telekom’un lider tamamlayıp üst lige çıktığı TBL’de bir takım daha mutlu sona ulaşacak. Bu takım oynanacak Play-Off maçlarının ardından belli olacak. Çapraz eşleşmeyle ligi 2. sırada bitiren takım 9., 3.sırada bitiren takım 8., 4.sırada tamamlayan takım 7. ve 5.sırada tamamlayan takım da 6. sırada yer alan takımla eşleşecek. İlk 5 sırada yer alan takımlar ilk turda saha avantajına sahip olacak. İki galibiyete ulaşan takımlar yarı finale çıkacak.

Yarı final maçları ise 3 maç üzerinden oynanacak ve normal sezonu üst sırada tamamlayan takım saha avantajına sahip olacak. Yarı final maçlarının ardından finale kalacak takımlar arasında oynanacak final serisinin ardından Süper Lig’e bir takım daha çıkacak.

SON HAFTA MAÇLARI

Türkiye Basketbol 1. Ligi'nde ise 34. hafta müsabakalarıyla normal sezon sona erecek. Program şöyle:

Bugün: 14.00 Karesispor-Yalova Group Belediye (Kurtdereli)

14.00 Bursaspor Durmazlar-Bandırma Kırmızı (Bursa Atatürk)

14.00 Afyon Belediyespor-Ankara DSİ (Afyonkarahisar Atatürk)

14.00 Halk Enerji TED Ankara Kolejliler-Antalyaspor (Ankara)

14.00 Bahçeşehir Koleji-Samsun Büyükşehir Belediyespor Anakent (Caferağa)

14.00 Selçuklu Belediyespor-Petkim Spor (Selçuklu Belediyesi)

18.30 Akhisar Belediyespor-Düzce Belediyespor (Akhisar Belediye)

18.30 Türk Telekom-İstanbulspor Beylikdüzü (Ankara)

18.30 Sigortam.net Bakırköy Basket-OGM Ormanspor (Ahmet Cömert)

BURAK TAŞPINAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.