Şeker fabrikalarının UBER kadar değeri yok mu?

Şeker fabrikalarının UBER kadar değeri yok mu?

Türkiye’nin önemli birikimleri olan şeker fabrikaları haraç mezat satıldı.

Kamunun elindeki 25 şeker fabrikasından 13 tanesi satılırken, diğer şeker fabrikalarının da seçimlerden sonra satışa çıkarılması bekleniyor. Şeker fabrikalarını özelleştirecek hiçbir haklı gerekçe bulunmamasına rağmen hükümet fabrikaları alelacele satışa çıkarmıştı. Şeker fabrikalarının haksız satışı da kamuoyunda büyük tepki çekmişti. Ülke ekonomisi için büyük önem taşımasına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda kamuoyunda hiçbir yorumda bulunmamaları dikkat çekmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başta cam filmi olmak üzere kamuoyunun tepkisini çeken bazı uygulamalara yönelik açıklamalarda bulunurken, Türkiye için önemli olan şeker fabrikalarına yönelik hiçbir açıklamada bulunmamıştı. Kamuoyunun tepkisine rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda hiç konuşmaması dikkat çekmişti.

BAHÇELİ, ÜÇ MAYMUNU OYNADI!

Diğer yandan şeker fabrikalarının özelleştirilmesine sessiz kalan bir diğer siyasi parti ise MHP oldu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, milletvekilleri ve parti teşkilatı şeker fabrikalarının satılmasına karşı olmasına rağmen bu konuda hiçbir tepki ve açıklamada bulunmadı. Devlet Bahçeli, Türkiye’nin pancar ve şeker üretiminde önemli bir kırılmaya neden olacak olan şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı üç maymunu oynadı.

ŞEKER FABRİKALARI BU KADAR DEĞERSİZ MİYDİ?

Türkiye’nin altı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son olarak UBER konusuna da müdahale etmesi, ‘Şeker fabrikalarının UBER kadar değeri yok muydu?’ sorularını gündeme getirdi. Erdoğan, önceki gün Türkiye Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin Yenikapı’da düzenlediği iftar programında, “UBER’i bitirdik” dedi. Erdoğan, şunları kaydetti: “Bizim taksicilik sistemimiz var kardeşim, nereden çıktı bu iş? Avrupa’da varmış, bana ne Avrupa’dan. Bunun kararını biz vereceğiz. Bu konuyla ilgili sayın vali, bütün yetki sizde. İçişleri Bakanlığımız talimatı verdi. Öyle kendine göre yok özel taksicilik sistemi mi, UBER mi, bilmem ne, yok böyle bir şey ya, kusura bakmasınlar. Bunların üzerine trafik gidecek, gereğini yapacak. Çünkü biz taksilerimizin, taksicilerimizin hakkını birilerine kaptıramayız, yedirtemeyiz.”

Şeker fabrikalarının özelleştirilmesinin, birçok fabrikanın kapanmasına ve dolaylı yoldan ABD’li Cargill şirketinin işine yarayacağı bilindiği halde Erdoğan’ın UBER konusunda gösterdiği hassasiyetin, pancar çiftçisi ve şeker işçisi için göstermemesi dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.