Seferler başlasın!

Seferler başlasın!

Konya-Tahran arasında tarifeli uçuş seferlerinin başlamaması tepki ile karşılanıyor. İlgili kurumlar inandırıcı olmayan gerekçelerle seferleri başlatmıyor. Diğer yandan yavru vatan Kıbrıs ile direkt uçuşların başlaması için önemli adımlar atıldı

Geçtiğimiz Mayıs ayında başlayacağı duyurulan fakat son anda süresiz olarak ertelendiği açıklanan Konya-Tahran arası uçak seferlerinin başlamaması tepkilere neden oluyor. Tahran seferlerinin sefer tarih ve saatleri bile belli olmadan ‘bilet satışı yok’ gibi inandırıcı olmayan bir gerekçe ile iptal edilmesi Konya kamuoyunda tepki ile karşılanmıştı. Turizmci ve sanayicilerin dört gözle beklediği Tahran seferlerinin yaklaşan Şeb-i Arus törenlerine yetiştirilmesi için çalışmalar sürüyor. Diğer yandan Konya-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arası uçuk seferlerinin başlaması için önemli adımlar atıldı. KKTC Turizm Bakanlığı, Konya’dan bir heyet ile görüşerek direkt uçuş seferlerinin başlatılması için görüş alışverişinde bulundu. Bu görüşmede önemli mesafe kat edildiği öğrenildi. Şu anda tarım ve sanayi şehri olarak anılan Konya’dan sadece İstanbul ve İzmir’e tarifeli uçuşlar bulunuyor. Tahran ve yavru vatan KKTC’ye düşünülen tarifeli uçuşların başlaması başta turizmin canlanması olmak üzere işadamlarının ulaşım kolaylığı ve ticaret hacminin genişlemesi gibi şehre pek çok katkı sağlayacak. 

AÇIKLAMA İNANDIRICI DEĞİL

Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Tahran seferlerinin başlaması için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “Şu an top Türk Hava Yolları’nda. Başlaması planlanan ve daha sonra ertelenen Konya-Tahran seferlerinin yolcu olmadığı iddiasıyla ertelenmesi inandırıcı değil. Günü ve sefer saati bile belli olmayan bir uçuşa işadamımız nasıl bilet alsın?” şeklinde konuştu. Türk Hava Yolları’nın bir sefer başlatacağı zaman bunu aylar öncesinde duyurduğunu ve promosyonlar düzenlediğini ifade eden Öztürk, sözlerine şöyle devam etti: “Konya’da bu yapılmadı. Kimse ne zaman uçulacağı belli olmayan bir sefere bilet almaz. Tahran seferlerinin biran önce başlaması lazım. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Top Türk Hava Yılları’nda.”

SADECE TURİZM GÖZÜ İLE BAKMAMALIYIZ

Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Konya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kazım Yanar da Tahran seferi ile birlikte KKTC seferlerinin de başlaması gerektiğinin altını çizerek, “Bu seferlerin başlamasına sadece turizm gözü ile bakmamamız lazım. Şuanda 5. Organize Sanayi’nin temeli atıldı. Seferlerin başlaması tüm iş kolları için çok faydalı bir adım olacaktır” dedi. Geçtiğimiz günlerde KKTC Turizm Bakanlığı’nın daveti ile Kıbrıs’a gittiklerini ifade eden Yanar, konuşmasına şöyle devam etti: “Bakanlık Konya ile uçak seferlerinin başlamasını istiyor. Konya’dan biz, MÜSİAD, ve TOBB’a bağlı oda temsilcileri katıldı. Olumlu bir görüşme oldu. Kıbrıs’ta kiminle görüşsek ‘Karamanlıyız& diyor. Kıbrıs seferlerinin başlaması için de gayret ediyoruz. Zaten 3 yıldır yoğunluğu İran’a vermiştik. umarız İran ve KKTC tarifeli seferleri aynı anda başlar. İran’da Mevlana Celaleddin Rumi nedeniyle Konya’ya bir sempati var. Biz istiyoruz ki denize gidecek İranlı Konya’ya gelsin, 2-3 gün kalsın öyle gitsin. Umarız ki Konyalının bu talebi karşılıksız bırakılmaz.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum