Sarraflar Yeraltı Çarşısı 15 Temmuz’u unutmadı

Sarraflar Yeraltı Çarşısı 15 Temmuz’u unutmadı

FETÖ'nün hain darbe girişiminin üçüncü yılında Sarraflar Yeraltı Çarşısı yönetimi tarafından 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi gecesi ve sonrasında çekilen fotoğraflarından oluşan "15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Fotoğraf Sergisi açıldı.

Düzenlenen sergisi açılışına Vali Cüneyit Orhan Toprak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, İl Emniyet Müdürü Şükrü Yaman, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Fidan Yüksel, Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir , Konya Sarraflar Yeraltı Çarşısı Başkanı Yaşar Karakulak, Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörü Prof. Dr. Babür Özçelik, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ile çok sayıda protokol üyesi, STK temsilcisi ile esnaflar katıldı. Sergi açılışında konuşan Vali Cüneyit Orhan Toprak, “ Bugün büyük bir kalkışmanın destansı bir şekilde milletimiz tarafından durdurulduğu bir gün. 15 Temmuz unutmayacağız,unutturmayacağız. Yeraltı Çarşısı esnafımız yaşanan korkunç geceyi unutturmamak adına resimlerle anlatan bir sergi düzenlemelerinden dolayı çok kıymetli esnaflarının hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hepsinden Allah Razı Olsun” dedi.

15 TEMMUZ’DA MİLLETÇE DİK DURDUK’

Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mehmet Kuşdemir yaptığı konuşmada, “15 Temmuz’da özgürlüğümüze, demokrasimize, bağımsızlığımıza ket vurmak isteyenlere karşı milletçe dik durduk, nice şehitler verdik. Şehit olmak için gözünü kırpmadan kurşunlara göğsünü siper eden gazilerimiz oldu. Biz özgürlüğümüze, demokrasimize, bayrağımıza, vatanımıza sevdalıyız.’ Rabbim bizlere tekrar o günleri yaşatmasın. Birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Ülkemizi bölmek isteyen hainlere fırsat vermesin. Sarraflar Yeraltı Çarşısı Yönetimini ve esnaflarımızı 15 Temmuz’u unuturmamak adına açtıkları fotoğraf sergisinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu vesile ile tüm şehitlerimize yüce Allahtan rahmet gazilerimize ise acil şifalar diliyorum”dedi

SERGİ 20 TEMMUZ’A KADAR AÇIK

Konya Sarraflar Yeraltı Çarşısı Başkanı Yaşar Karakulak ise yaptığı konuşmada, “ 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan hain darbe girişimini unutturmamak adına Sarraflar Yer altı Çarşısı Yönetimi ve esnafları olarak çarşımızda 15 Temmuz Şehitlerini anısına fotoğraf sergisi açtık. Sergimizde 15 Temmuz’da yaşanan olayların öncesi ve sonrasında yaşanan olayları anlatan 70 fotoğrafı Yeraltı Çarşımızda Konyalılarla buluşturuyoruz. Sergimiz 20 Temmuz’a kadar açık kalacak. Sergimizin açılışına katılarak bizleri onurlandıran başta Valimiz Cüneyit Orhan Toprak olmak üzere tüm protokolümüze teşekkür ediyoruz. Tarihe geçen bu destansı demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden milli direnişin kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyor, gazilerimizi minnetle anıyorum.”

HAMDİ BUĞUR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.