Sarıgül: Tuzlukçu’nun İpek Halısı Dünyaya Tanıtılmalı

Sarıgül: Tuzlukçu’nun İpek Halısı Dünyaya Tanıtılmalı

Konya’nın Tuzlukçu ilçesinde '17. Üzüm Karpuz İpek Halıcılığı Kültür ve Sanat Festivali' düzenlendi. Festivale onur konuğu olarak katılan Mustafa Sarıgül, ‘’Tuzlukçu’nun kültürel mirası ipek halısı dünyaya tanıtılmalı.’’...

Konya’nın Tuzlukçu ilçesinde '17. Üzüm Karpuz İpek Halıcılığı Kültür ve Sanat Festivali' düzenlendi. Festivale onur konuğu olarak katılan Mustafa Sarıgül, ‘’Tuzlukçu’nun kültürel mirası ipek halısı dünyaya tanıtılmalı.’’ dedi.

İki gün süren festivalin açılışına CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılırken, festivalin onur konuğu olarak Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ilçeye geldi. Festival kapsamında ipek halı sergisi, üzüm ve karpuz yarışması, resim sergisi, bağcılık ve ipek halıcılığı sempozyumları yapıldı. Halk müziği sanatçılarının da ilçede konser verdiği festivalde, karpuz ve üzüm yarışması ve at yarışlarında dereceye girenler ödüllendirildi. Ayrıca, özel teşebbüsle yapılan bir öğrenci yurdu ve gençlik merkezinin temeli atıldı.

Festivalde, davetlilerin en çok ilgisini çeken bölüm ilçeye asırlardık dokunan ipek halı sergisi ve atölyesi oldu. Katılımcılardan Mustafa Sarıgül, ‘’Böyle bir kültürel mirasın dünyaya tanıtılması lazım, Paris gibi yerlerde sergisinin açılması gerekir.’’ derken, Yeni Mahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ‘’Bu tür öz kaynaklarımızı iyi değerlendirerek daha müreffeh bir Türkiye’ye ulaşmamız gerekir.’’ ifadelerini kullandı.

Festivali, her yıl kardeşliği pekiştirmek ve Tuzlukçu’yu tanıtmak amacıyla düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı Nurettin Akbuğa ise Tuzlukçu’da dokunan ipek halının dünyanın değişik yerlerine ihraç edildiğini ama daha fazla tanıtıma ihtiyaç olduğunu kaydetti. Akbuğa, ‘’Bunun için gayret göstereceğiz.’’ şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.