Sanayici artık gaz kullanıyor

Sanayici artık gaz kullanıyor

Konya’nın yaklaşık yüzde 85’ine doğal gaz ulaştırıldığını, abone sayısının 350 bini bulduğunu belirten Enerya Konya Bölge Müdürü Arif Kösen, "Konya'da bu yıl yaklaşık 500 milyon metreküp gaz kullanımı yapılacağını tahmin etmekteyiz" dedi

DOĞAL GAZ KONYA'DA HIZLA YAYGINLAŞIYOR

Enerya Konya Genel Müdürü Arif Kösen ile doğal gaz dağıtım faliyetleriyle ilgili konuştuk. Doğal gaz kullanımının her geçen yıl biraz daha yaygınlaştığını ve şehrin büyük bir kısmına gaz ulaştırıldığını belirten Kösen, insanların rahat, konforlu ve çevreci olduğu için doğal gazı tercih ettiğini söyledi. Enerya'nın bazı kampanyalarının bulunduğunu ifade eden Kösen, indirimli elektrik kullanımı noktasında bazı uyarılarda bulundu.

SANAYİCİLER DOĞAL GAZI TERCİH EDİYOR

Bu yıl en fazla abonelik talebinin alt yapı çalışmalarının yoğun olduğu Gülbahçe, Lalebahçe ve Harmancık mahallelerinden geldiğini dile getiren Kösen, "Abonelik başvurusunda artış var. Doğal gaz büyük, orta ve küçük ölçekli işletmelerde de tercih edilmektedir. Organize sanayi bölgeleri, eğitim kurumları, hastahaneler ve çeşitli sanayi kuruluşları büyük tüketimli müşterilere örnek olarak verebiliriz" ifadelerini kullandı.  

17-2.20151012101348.jpg

KONYA'NIN BÜYÜK BİR KISMINA GAZ VERİLİYOR

**Doğal gaz abone sayısı her geçen yıl artıyor. Vatandaş sobayı bırakıp doğal gaza yöneliyor. Enerya'nın şu an Konya'da ne kadar abonesi var? Konya'nın ne kadarlık kısmına doğal gaz ulaştırıldı?

-Konya’da hizmet vermeye başladığımız 2003 yılından bu yana yaklaşık 350 bin dolayında doğal gaz abonemiz bulunmaktadır. Hedeflerimize, şehrin dinamiklerine uygun olarak yapım çalışmalarımıza devam ediyoruz. Konya’nın yaklaşık yüzde 85’ine doğal gaz ulaştırdık.

İNDİRİM ORANINI ÖĞRENMEDEN KARAR VERMEYİN

**Enerya her yıl sonbahar aylarında çeşitli kampanyalar düzenliyor. Enerya'nın bu yıl kampanyaları var mı? Elektrik dağıtımında son durum nedir?

-Enerya Konya olarak soğuk kış günleri başlamadan doğal gazda “6+3” taksit kampanyasını başlatıyoruz. Yeni doğal gaz abonesi olmak isteyenler abonelikte 6, güvence bedelinde 3 taksit kampanyasından yararlanabilecekler. Başvuruların 5 Ekim- 5 Kasım tarihleri arasında yapılması gerekiyor. Elektrikle ilgili olarak bilindiği üzere elektrik piyasında aylık ortalama elektrik faturası 130 TL ve üzeri tüm kullanıcılar tedarikçilerini kendileri seçebilmektedir. Bu limit her yıl Enerji Piyasası Denetleme Kurumu (EPDK) tarafından gözden geçirilmekte ve aşağıya çekilmektedir. Önümüzdeki birkaç sene içinde bu limit sıfırlanacağı öngörülmekte olup tüm kullanıcılar kendi tearikçilerini kendileri tayin edecektir. Biz de aylık elektrik tüketimi 130 TL ve üzeri olan konut ve ticari elektrik müşterilerine cazip imkanlar sunarak vatandaşlarımıza hizmet vermeyi amaçlamaktayız. Bu çerçevede hemşehrilerimizin bizden fiyat ve indirim oranı almadan karar vermemeleri konusunda uyarmak istemekteyiz.

17-4.20151012101409.jpg

GELEN ŞİKAYET SAYISINDA CİDDİ BİR DÜŞÜŞ VAR

**Geçtiğimiz yıllarda doğal gaz dağıtımı noktasında bir takım sıkıntılar yaşanıyor, buna bağlı olarak da çok sayıda şikayet geliyordu. Ancak şu anda doğal gaz dağıtımıyla ilgili şikayetlerde çiddi bir düşüş var. Bunu neye bağlıyorsunuz?

-Hemşehrilerimizden gelen tüm talepler en ince ayrıntısına kadar incelenmektedir. Hemşehrilerimizin çevreci ve ekonomik yakıt olan doğalgaz hizmetinden faydalanmaları için çaba göstermekteyiz. Teknik olarak uygun olan tüm talepler olumlu karşılanmakta ve vatandaşlarımız bu çerçevede bilgilendirilmektedir.

GÜLBAHÇE VE LALEBAHÇE'DEN TALEP FAZLA

**Bazı kenar mahallelere doğal gaz bu yıl ulaştırıldı. Şu an doğal gaz aboneliğine en büyük talep hangi bölgeden geliyor?

-Sağladığı konfor ve ekonomi nedeniyle bir ihtiyaç haline gelen doğal gaz için şehrimizin her bölgesinden talepler almaktayız. Bu yıl alt yapı çalışmalarının yoğun olduğu Gülbahçe, Lalebahçe ve Harmancık mahallelerinden daha fazla talep gelmektedir.

500 MİLYON METREKÜP GAZ TÜKETİLİYOR

**Enerya'nın en büyük ticari müşterileri kimler? Konya'nın yıllık ticari ve ev gaz kullanımı ne kadar?

-Konya'da bulunan kamu ve özel kurumda genellikle doğal gaz kullanımı mevcuttur. Temiz çevreci ve ekonomik yakıt olan doğal gaz büyük, orta ve küçük ölçekli işletmelerde tercih edilmektedir. Organize sanayi bölgeleri, eğitim kurumları, hastahaneler ve çeşitli sanayi kuruluşları büyük tüketimli müşterilere örnek olarak verebiliriz. Konya'da bu yıl yaklaşık 500 milyon metreküpgaz kullanımı yapılacağını tahmin etmekteyiz. Bu tüketimin yaklaşık yüzde 55-60’ı konutlarda tüketilmektedir.

ARİF KÖSEN KİMDİR?

1973 yılında Konya’da doğan Arif Kösen, ilk, orta ve lise öğrenimimi Konya’da, üniversite öğrenimimi ise Uludağ Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nü bitirerek tamamladı. Askerliğini Ankara’da yapan Kösen, askerlik sonrası 1998 yılından 2009 yılına kadar Karatay Belediyesi'nin değişik birimlerinde yöneticilik, 2009 yılından 2013 yılına kadar Konya Büyükşehir Belediyesi  Koski  Genel Müdürlüğü’nde yöneticilik görevlerinde bulundu. 2013 yılında Koski Genel Müdürlüğü’nden ayrılarak Enerya Konya Gaz Dağıtım A.Ş.’nin Bölge Müdürlüğü görevine başlayan Kösen, halen bu görevde Konya Doğalgaz dağıtım faaliyetlerini yürütüyor. Kösen evli ve bir erkek çocuk babası.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.