Sanatla ilgilenmek beni rahatlatıyor

Sanatla ilgilenmek beni rahatlatıyor

Op. Dr. Ali Turgay Özdemir, resim ve müzikle ilgilenmenin hem bedenen ve ruhen kendisini rahatlattığını hem de başarı oranını artırdığını anlattı

HAZIRLAYAN: ALİ ÖZCAN


Güzel sanatlara karşı her zaman büyük ilgi duyduğunu anlatan Op. Dr. Ali Turgay Özdemir, 1950 yılında Antalya’nın Akseki ilçesinin Cevizli beldesinde dünyaya geldi. Liseyi Konya’da okuyan Özdemir, daha sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne girdi ve burayı bitirdikten sonra göreve başladı.
RESMİN BENDEKİ YERİ BAŞKAYDI
Ali Turgay Özdemir, küçük yaşından itibaren başta resim olmak üzere güzel sanatlara karşı büyük ilgi duyduğunu belirterek, “Ancak benim için resmin yeri başkaydı. İlköğretim yıllarımda defter ve kitaplarıma çizimler yapıyordum. Üniversitede sosyal etkinliklere katıldım. 14 Mart Tıp Dergisi’nin kapak resimlerini çizdim. Yine bu dergide mizahi karikatürler ve manzara şeklinde karakalem çizimleri yaptım. Zaman zaman da yağlı boya çalışmaları yaptım. Ağaç üzerine yakma şeklinde resim çalışmaları ilgimi çekmeye başladı ve buna ağırlık verdim. Ancak ağaç üzerine yakma çalışmalarının ömrünün uzun olmayacağını ve zamanla verilen emeklerin eserde kaybolduğunu gördüğüm için bu dalda çalışmaktan vazgeçtim. Ve hevesimin kırılmasına da neden oldu” dedi.
KARMA SERGİLERE KATILDIM, KİŞİSEL SERGİ AÇTIM
Şimdilik karakalem ve yağlı boya çalışmaları yaptığını ifade eden Ali Turgay Özdemir, Konya’da 14 Mart Tıp Bayramları’nda doktor arkadaşlarla 4-5 defa karma sergiye katıldığını, 2005 yılında ise Konya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde kişisel karma sergisi açtığını belirtti. Turgay Özdemir, resim konusunda herhangi bir eğitim almadığını da ifade etti.
UD VE BAĞLAMA DA ÇALIYORUM
Sadece resim yapmadığını ayrıca Türk Halk Müziği ağırlıklı olmak üzere ud ve bağlama çaldığını da aktaran Ali Turgay Özdemir, “Mesleğimin yanında resim ve müzikle ilgilenmek beni rahatlatıyor. İnsanı hem bedenen ve ruhen rahatlarken hem de başarı oranını artıyor diye düşünüyorum” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.