Sanatla çocukluktan beri ilgiliydim

Sanatla çocukluktan beri ilgiliydim

Sanata merakının ilkokuldan beri devam ettiğini anlatan Op. Dr. Muzaffer Odabaşoğlu, üniversite sınavlarında ODTÜ Mimarlığı da kazanmasına rağmen maddi nedenlerden dolayı tıp fakültesini tercih ettiğini belirtiyor

1946 yılında Akşehir’de doğan Op. Dr. Muzaffer Odabaşoğlu, ilk, orta ve lise eğitimini bu ilçede tamamladıktan sonra İstanbul Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne girdi. Odabaşoğlu, 1970 yılında buradan mezun oldu ve Ankara Hastanesi’nde genel cerrahi uzmanlığına başladı. Odabaşoğlu, 30 yıldır da Konya’da hizmet veriyor. Bu süreçte en az 30 bin ameliyat yaptığına işaret eden Odabaşoğlu, bu rakamın bir Türkiye rekoru olabileceğine işaret ediyor.

MİMARLIĞI DA KAZANMIŞTIM AMA MADDİ
NEDENLERLE TIP FAKÜLTESİNİ TERCİH ETTİM
Muzaffer Odabaşoğlu, sanata merakının ilkokuldan itibaren olduğunu belirterek, “Üniversite sınavlarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi mimarlığı da kazanmıştım. Güzel sanatlara olan ilgime rağmen babamın memur olması nedeniyle maddi imkansızlıklar sonucu Tıp Fakültesini tercih ettim. Güzel sanatların her türlüsüne meraklıyım ama müzik yeteneğim yok” diyor. Lisans döneminde bütün tıbbi yayınların tıbbi resimlerini kendisinin yaptığını anlatan Odabaşoğlu, 14 Mart Tıp Bayramları’nda diğer doktor arkadaşlarla beraber karma resim sergilerine de katıldığını aktarıyor. Odabaşoğlu, ayrıca 1990 yılında Akşehir Nasreddin Hoca Şenlikleri’nde Uluslararası Resim Sergisine katıldığını da belirtiyor.
Resim sanatının her dalına meraklı olduğunu ifade eden Muzaffer Odabaşoğlu, vitray, yağlıboya, akrilik çalışmaların hemen hepsini denediğini, 1990-1995 yılları arası yerel bir gazetede 5 yıl mizah ağırlıklı köşe yazarlığı yaptığını da söylüyor.
Kendisine göre sanatın eser bırakmak olduğunu aktaran Muzaffer Odabaşoğlu, “Sizden sonra sizi hatırlatacak, mal mülk servet unutulabilir veya el değiştirir ama sanat eserleri belki asırlar boyu bizzat sizi hatırlatır” diyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.