Şampiyon halterci çiçeklerle karşılandı

Şampiyon halterci çiçeklerle karşılandı

Konyalı milli halterci Ayşegül Çoban ve Antrenörü Talat Ünlü ile şampiyonada mücadele eden diğer sporcularla birlikte önceki gün geç saatlerde Konya’ya döndü.

İsrail’in Tel Aviv şehrinde  05-12 Nisan 2014 tarihleri arasında yapılan Avrupa Halter Şampiyonası’nda 53 kiloda mücadele eden Konyalı milli halterci Ayşegül Çoban ve Antrenörü Talat Ünlü ile şampiyonada mücadele eden diğer sporcularla birlikte önceki gün geç saatlerde Konya’ya döndü. Şampiyonları havaalanında  Halter Federasyonu Başkan vekili Mevlüt Ataseven, As Başkan İlker Özkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü aynı zamanda Konya THOM Koordinatörü Mahmut Keten, ASKF adına Nihat Çelikkolu, İl Temsilcisi Şükrü Buğdaycı, Antrenörler ve İl Müdürlüğü Personeli çiçeklerle karşıladı.Sporcular duygu dolu anlar yaşadı.

ŞAMPİYONLUK HİKAYESİ

Ayşegül Çoban, 107 kiloluk kaldırışıyla Ukraynalı sporcuyu geride bırakarak İstiklal Marşı’nı okutmayı başardı.Koparmaya 77 kilo ile başlayan  Ayşegül Çoban bu ağırlığı başarıyla kaldırdı. Sporcumuz Ayşegül Çoban 80 kg ve 81 kiloda başarılı olamayınca, koparmada dördüncü sırada kaldı.Silkmede ise önce 104, ardından da 107 kiloyu kaldırdı ve silkmede altın madalyayı garantiledi. Bununla yetinmeyen genç sporcu, toplamda da altın madalyayı boynuna takmak ve Ukraynalı sporcu LulliaParatova’ yı geçerek Avrupa Şampiyonu olmak için ağırlığı 114 kiloya yükseltti. Ayşegül Çoban bu ağırlığı da kaldırarak, toplamda 191 kiloya ulaştı ve ikinci altın madalyayı kazanarak, Avrupa Şampiyonu olmayı başardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.