Sağlam: Hakemlerimiz Üzerinde Çok Büyük Bir Baskı Var

Sağlam: Hakemlerimiz Üzerinde Çok Büyük Bir Baskı Var

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 5. haftasında oynayacakları Çaykur Rizespor maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de hakemler üzerinde yoğun baskı olduğunu söyledi.Sağlam,...

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 5. haftasında oynayacakları Çaykur Rizespor maçı öncesi düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de hakemler üzerinde yoğun baskı olduğunu söyledi.

Sağlam, geçen haftada İstanbul deplasmanında Beşiktaş ile oynadıkları ve 1-1 berabere sona eren maçla ilgili yaptığı değerlendirmede, "Sonuç itibariyle kazanmayı hak ettiğimiz bir karşılaşmaydı, ama çeşitli şanssızlıklar sebebiyle maalesef bir puanla yetinmek zorunda kaldık. Bu maçla ilgili yaşanan olumsuzluklarla yaşadığımız her an her zaman dilimi her gün bizi maalesef bir sonraki karşılaşanın motivasyonu adına olumsuz etkiliyor. Tabii ki hatalarımızda oldu." dedi.

Beşiktaş maçının geride kaldığını, 5 Ekim Pazar günü Çaykurz Rizespor ile oynayacakları maçı düşündüklerini belirten Sağlam, "Bizi çok zorlu bir karşılaşma bekliyor." diyerek şöyle devam etti:

"Biz genç bir takımız yeni bir takımız. Bu gün bir takım araştırmalar yaptım, Kamil Süper Lig'deki 15. maçını oynuyor. Berkay ve Gürol da aynı şekilde. Yani 7 - 8 oyuncumuzun Süper Lig'e tam böyle adapte olmadığını yani Süper Ligi bilmediği bir takımız. Pazar günü bizi çok zorlu bir karşılaşma bekliyor. Ama biz kendimize yakışan mücadeleyi ortaya koyup sezon başından beri futbol adına futbolun pozitif tarafından uygulamaya çalıştıklarımızı uygulayacağız. Tabii artık pozisyonda üretmeye çalıştık. Bayram mutluluğumuza bir mutluluğu da kazanarak almak istiyoruz. O yüzden pazar günü oynayacağımız maç bizim için önemli."

HAKEMLER ÜZERİNDE BÜYÜK BASKI VAR

Sağlam, Türkiye'de hakemler üzerinde çok büyük bir baskı olduğunu da belirterek, "Hakemler bu işin bir parçası hiçbir hakemin böyle peşin bir hükümle 'ben bu maça geleceğim şu takımı destekleyeceğim ya da bu takım lehine kararlar vereceğim' diyerek maça geldiğine inanmıyorum. Onların kişilikleri karakterlerine dürüstlüklerine sonuna kadar inanırım. Bir defa bunu çok açık yüreklilikle söylüyorum. Ama işin diğer tarafında şu var maalesef ülkemizde hakemlerimize çok büyük bir baskı var. Bizim bu baskıyı ortadan kaldırmamız lazım. Eğer hakemlerimizin rahat bir şekilde karar vermelerini istiyorsak onların üzerinden bu baskıyı almamız lazım. Zaman zaman bu baskıya yenik düşüyorlar." dedi.

Türkiye'de hakemlerin bu baskı yüzünden çok basit faulleri verdiklerini de belirten Sağlam, Avrupa’da hakemlerin böyle basit faulleri vermediklerini söyledi. Sağlam, "Biz bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak istiyorsak ki bunu Avrupa maçlarında çok ciddi anlamda yaşıyoruz. Türkiye’de çok rahat verilen faulleri Avrupa'da hakemler vermiyorlar, bu sefer Avrupa karşılaşmalarında oyuncularımız çok zor durumda kalıyorlar." diyerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Devamlı hakeme bakıyorlar. Çünkü alıştıkları için çok basit kendi lehine kararları aldıkları için Avrupa maçlarında da ve milli takım maçlarında da aynı hatayı yapıyorlar. Uluslararası maçlarda daha iyi futbol ortaya koymak istiyorsak ülkemizdeki bu hakemler bu baskıya boyun eğmeden, baskı altında kalmadan karar vermelidir. Biz hakemlerimizin daha üst düzey maç yönetmelerini istiyorsak, hakemlerin üzerindeki bu baskıyı kaldırmamız lazım. Biz bu baskıyı kaldırdığımız zaman onlarda daha rahat maç yönetecekler."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.