Saadet Partisi iktidar olursa bunu yapacak

Saadet Partisi iktidar olursa bunu yapacak

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''İktidar olduğumuzda NATO ile ilişkileri gözden geçireceğiz'' dedi

Kamalak, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini ve bir bataklığa sürüklendiğini öne sürdü.

Türkiye'ye füze kalkanı kurulması ve patriot yerleştirilmesi düşüncesinin Milli Görüş tarafından kabul edilemeyeceğini anlatan Kamalak, Türkiye'nin güvenliğini sağlamak iddiasıyla getirilen bu sistemlerin ülkenin güvenliğini ihlal ettiğini belirtti.

Birinci Dünya Savaşı öncesi yaşanan olayları anlatan Kamalak, Osmanlı Devleti tarafından yapılan hataların benzerlerinin günümüzde tekrarlandığını, İttihat ve Terakki'nin yerini de AK Parti'nin aldığını kaydetti.

Hükümetin Suriye politikasını eleştiren Kamalak, ekonomide de sıkıntılı günler yaşandığını savundu.

Kamalak, NATO konusundaki bir soru üzerine, ''İktidar olduğumuzda NATO ile ilişkileri gözden geçireceğiz. Müslümanlara haçlıların silahları yüksek fiyatlarla satılıyor. Peki Müslümanlar bu silahları kime karşı kullanacak? Müslümanlara karşı. Bu kabul edilemez bir durumdur. Müslümanların akıllarını başına toplaması lazım'' dedi.

Kamalak, başka bir soru üzerine de ''Eğer 'Yolumuz Erbakan'ın yolu' diyorsa Sayın Başbakan samimi olmak zorundadır. Avrupa Birliği Bakanlığı'nı derhal Ortadoğu ya da İslam Birliği Bakanlığı'na çevirmelidir'' diye konuştu.

Kamalak, daha sonra ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan ve dernek yöneticileriyle bir süre sohbet etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.