Rusya’da Bir Turizm Şirketi Daha İflas Etti

Rusya’da Bir Turizm Şirketi Daha İflas Etti

Rusya’ya yönelik yaptırımlar ve rublenin değer kaybetmesi turizm şirketlerini vurmaya devam ediyor. Kuzey kenti St. Petersburg’ta faaliyet gösteren Versa adlı bir turizm şirketi daha iflasını açıkladı. Rusya’da son 2 ayda iflasını açıklayan...

Rusya’ya yönelik yaptırımlar ve rublenin değer kaybetmesi turizm şirketlerini vurmaya devam ediyor. Kuzey kenti St. Petersburg’ta faaliyet gösteren Versa adlı bir turizm şirketi daha iflasını açıkladı. Rusya’da son 2 ayda iflasını açıklayan turizm şirketlerinin sayısı 20’yi geçti.

Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) şirketin yurtdışında yaklaşık 9 bin turistinin bulunduğuna işaret etti. Rus basınına göre iflas nedeni turlara yönelik talebin aşırı derecede düşüşü. Şirketin çalışma izni için yaklaşık 210 milyon rublelik sigortası bulunuyor.

Rusya’da 16 Temmuz’dan bu yana 20’ten fazla büyük turizm firması iflasını açıkladı. Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev tur operatörlerinin saadet zinciri şirketlerine dönüşmemesi uyarısında bulunmuştu. ATOR Müdürü Maya Lomidze turizm şirketlerinin yeni ekonomik koşullarına adapte olmakta geç kaldıklarına dikkat çekti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.