Roman Gençler Önce Cami Boyadı Ardından Turnuvaya Katılıp Eğlendi

Roman Gençler Önce Cami Boyadı Ardından Turnuvaya Katılıp Eğlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın temasını 'Cami ve Gençlik' olarak belirlediği 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' etkinlikleri kapsamında Samsun’da Romanlar önce camiyi güzelleştirdi ardından düzenlenen turnuva ile eğlendi. Canik ilçesinde...

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın temasını 'Cami ve Gençlik' olarak belirlediği 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' etkinlikleri kapsamında Samsun’da Romanlar önce camiyi güzelleştirdi ardından düzenlenen turnuva ile eğlendi.

Canik ilçesinde 200 Evler Cami Derneği ve Divasen İlçe Temsilciliği’nin öncülüğünde Roman vatandaşların yaşadığı mahallede gençlerin camiye olan ilgisini arttırmak için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Gençlerin camiyi sahiplenmesi için ilk olarak mahallede bulunan cami badana yapılarak boyandı. Daha sonra gençler ve din görevlileri arasındaki hoşgörü ve diyalogun artması ve “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” na dikkat çekmek için 6 takımın katıldığı futbol turnuvası düzenlendi. Takımlardan birisi ise din görevlilerinden oluştu. Çekişmeli geçen maçın arasında ve sonunda vakit namazları cemaatle kılındı. Söz konusu etkinlik sayesinde cami ile tanışan uyuşturucu kullanma eğiliminde olan gençlerin caminin manevi havasından etkilendiklerini söylemesi din görevlileri mutlu etti. Etkinlikleri çok beğendiklerini belirten gençler tür faaliyetlerin her yıl düzenlenmesini istedi.

"CAMİ İCİ ETKİNLİK"

Futbol turnuvasının yanı sıra cami içi etkinlikler kapsamında ise yatsı namazından sonra 200 Evler Cami İmamı Turan Demirbaşın yetiştirdiği Roman öğrenciler tarafından Mevlid-i Şerif, Kur’an ve Naat-ı Şerif okundu. Canik Müftüsü Mukadder Arif Yüksel tarafından gençlerin ibadetinin makbuliyeti ve cami hakkında konuşma yaptı. Etkinliğin sonunda ise futbol turnuvasında ilk üçe giren takımlarına kupa ve madalyalarını ilçe müftüsü, dernek başkanı ve cami imamının vermesinin ardından cami dernek yönetimi tarafından hazırlatılan çiğ köfte ve tatlı ikramının yapılmasıyla program sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.