Rize Emniyet Müdürü şehit oldu

Rize Emniyet Müdürü şehit oldu

Rize Emniyet Müdürü makamında bir polis tarafından vurularak şehit düştü. Saldırıda personel şube müdürü ve iki koruma polisi de yaralandı. Saldırgan polis vurularak yakalandı.

Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede kurtarılamayarak şehit oldu.

Edinilen bilgiye göre; Derepazarı ilçesinde görevli bir trafik polisi İsmail Hakkı Saracoğu, Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'ye makamında silahlı saldırı düzenledi.

Saldırgan ardından Altuğ Verdi'nin yanındaki Personel Şube Müdürü Ercan Polat ve yanındaki 2 polise de ateş açtı.

Yaralı polisler olay yerine sevk edilen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Emniyet Müdürü Altuğ Verdi tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı ve şehit oldu.

Saldırıyı gerçekleştiren polis memurunun yaralı olarak yakalandığı bilgisi verildi.  

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan açıklama

Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şu an hastanedeler. İnşallah doktorlarımız kurtarmak için çaba gösteriyor. Olayla ilgili derin bir inceleme yapılacak, ayrıntılar incelenecek. Bakan yardımcımız ve emniyet müdürümüz Rize'ye hareket ediyor" diye konuştu.

Tayin sorunu iddiası

Alınan bilgilere göre; tayin sorunu bulunan saldırgan polis, Personel Şube Müdürü Ercan Polat ile birlikte Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin makamına geldikten sonra sorununun çözülmemesi nedeniyle önce Personel Şube Müdürü Polat'a, sonrasında da Altuğ Verdi'ye ateş ediyor. Silah seslerinin ardından odaya giren koruma polisleri de müdahale etmek isterken yaralanıyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum