Riad Bajic tarihe geçti

Riad Bajic tarihe geçti

Atiker Konyaspor’dan Udinese’ye transfer olan Riad Bajic yeşil-beyazlı ekipte tarihe geçti. Bajic Atiker Konyaspor forması ile bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu olurken transferinde de takıma en fazla parayı kazandıran futbolcu oldu

Atiker Konyaspor’un golcüsü Boşnak futbolcu Riad Bajic, 5.5 milyon Euro ve bir sonraki satıştan yüzde 10 pay ile İtalya’nın Udinese takımına transfer oldu.

Konyaspor'dan yapılan açıklamada, Riad Bajic’e yeni takımında başarı dileğinde bulunulurken, "Takımımıza Bosna-Hersek Premier Lig ekiplerinden Zeljeznicar’dan transfer edilen futbolcumuz Riad Bajic, İtalya Serie A takımlarından Udinese ile anlaşmıştır. Takımımızın bir önceki sezondaki lig üçüncülüğünde, bu sezon ise Türkiye Kupası şampiyonluğunda ciddi katkıları olan, karakteri ile tüm camiamızın kalbinde yer edinen Riad Bajic’e bundan sonraki futbol yaşantısında başarı, ailesi ile birlikte sağlık ve mutluluk dolu yıllar diliyoruz" denildi.

EN FAZLA GOL ATAN YABANCI OYUNCU OLDU

Atiker Konyaspor’un en golcü ismi oynadığı 32 maçta 2 bin 229 dakika sahada kalan ve rakip fileleri 17 kez havalandıran Riad Bajic oldu. Boşnak oyuncu iç sahadaki Beşiktaş ve A.Alanyaspor, deplasmandaki Fenerbahçe ve Gaziantepspor maçlarında 2’şer gol kaydederken, A.Alanyaspor ile deplasmanda oynanan ve 3-2 kazanılan maçta attığı ilk gol hakem kayıtlarına Berkan Emir’in kendi kalesine attığı gol olarak geçti.  Bajic Türkiye Kupası maçlarında ise 3 gol attı başarılı golcü 2015-2016 sezonunda ise ligde 5 kupada 4 gol attı. Riad Bajic geçtiğimiz sezonki performansı ile Konyaspor tarihinde en fazla gol atan yabancı oyuncu unvanını aldı   

EN FAZLA PARAYI KAZANDIRDI

2015-2016 sezonu başında Bosna Hersek’in Zeljeznicar Sarajevo takımından yaklaşık 500 bin Euro bonservis bedeliyle kadrosuna kattığı genç golcü, rekor kırarak takımdan ayrıldı.

Atiker Konyaspor Douglas’tan 1 milyon, Vukovic’ten de 2 milyon Euro gelir elde ederken Riad Bajic’in transferinden ise  5,5 milyon Euro kazandı.  Bu rakam kulüp tarihinin en büyük futbolcu satışı olarak da tarihe geçti.

BAJİC VEDALAŞTI

Riad Bajic, transfer işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kayacık Tesislerine giderek takım arkadaşları ve antrenörlerle vedalaştı

Burada Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay, antrenörler, futbolcular ve personelle vedalaşan Riad Bajic, yeni sezonda takım ve arkadaşlarına başarılar dileyerek ayrıldı.

Bajic daha sonra kulüp binasında başkan Ahmet Şan ile bir araya geldi. Başkan Şan genç futbolcuya yeni takımı Udinese’de başarılar dilerken, Bajic bugün bulunduğu noktaya gelmesinde Konyaspor’un büyük katkısı olduğunu ve Konya’da yaşadıklarını asla unutmayacağını söyledi. Udinese’ye transfer olan Bajic Konyaspor’un önümüzdeki sezonda da lige damga vuracağına inandığını sözlerine ekledi.

BURAK TAŞPINAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.