Refah Partisi'nin hukuksuzca kapatılmasının üzerinden 20 yıl geçti

Refah Partisi'nin hukuksuzca kapatılmasının üzerinden 20 yıl geçti

Millî Görüş Hareketinin üçüncü siyasi partisi olan Refah Partisi, hukuksuz gerekçelerle 16 Ocak 1998 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmıştı.

Millî Görüş Hareketi'nin üçüncü siyasi partisi olan, 12 Eylül askeri darbesinin ardından 19 Temmuz 1983'te kurulan Refah Partisi, 16 Ocak 1998'de Anayasa Mahkemesi tarafından hukuksuz gerekçelerle kapatıldı.

Refah Partisi’nin kapatılmasından sonra herkes Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan’ın nasıl bir yol izleyeceği ve hangi yönde açıklama yapacağı merak konusu olurken bir takım art niyetli çevrelerde Erbakan’ın halkı sokağa dökmesini bekliyordu ama Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, “Olay aslında tarihin akışı içerisinde fevkalade basit bir olaydır” tarihi açıklamasıyla oyun kurucuların tüm planlarını bir kez daha bozdu.

Milli Görüş lideri Erbakan, Refah Partisi'nin kapatılmasının ardından gerçekleştirdiği tarihi konuşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

Hepinizin bildiği gibi Anayasa Mahkemesi, Refah Partimiz hakkında bir karar almış ve bu kararı biraz önce açıklamıştır. Olay aslında tarihin akışı içerisinde fevkalade basit bir olaydır. Bundan dolayı huzuru, sükûneti muhafazaya her zamandan fazla riayet etmeliyiz. Türkiye’de halkımızın muazzam bir bölümünün partisi olan Refah Partisi ve onun davası bu kararlardan zerre kadar etkilenmez. Daha önce de ifade etmiştim. Bu kararlardan bir tek sonuç çıkar. O da Refah inancının tek başına iktidarıdır. Milletimize saadetler diliyorum. Ve inşallah milletimiz, bu saadete Refah Partisi’nin içerisinde bu güne kadar inançla çalışan insanların gayretleriyle ulaşacaktır. Bundan da kimsenin şüphesi olmasın.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.