Rakı kadehli seçim afişi istifa ettirdi

Rakı kadehli seçim afişi istifa ettirdi

Isparta'da rakı kadehiyle afiş bastıran DSP 1’inci sıra milletvekili adayı Mustafa Nihat Önal, genel merkezin talebi üzerine istifa etti.

linde dolu rakı kadehiyle fotoğraf çektiren emekli öğretmen 56 yaşındaki Mustafa Nihat Önal, bu fotoğrafla 1000 afiş, 10 bin de kartvizit hazırlattı.

Milletvekili adayı Önal bunun nedenini şöyle açıkladı: "Bu ülkenin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ’ayyaş’ diyen insanlar şunu iyi bilmeli ki Türkiye Cumhuriyeti var olduğu sürece ayyaşların sonu gelmeyecektir. Bu ayyaşlar hep ülkede olmaya ve Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatmaya devam edecektir. Ben bu amaçla özel bir mesaj vermek için afişte görüldüğü gibi rakı bardağıyla poz verdim. Kimseden korkumuz olmadığını ve baskılara boyun eğmeyeceğimizi göstermemiz açısından bir mesaj olduğunu düşünüyorum."

'HERKESTEN ÖZÜR DİLİYORUM’

Milletvekili adayı Önal basına yansıyan açıklamalarının ardından gelen tepkiler üzerine istifa ettiğini duyurdu. Mustafa Nihat Önal, "Isparta milletvekili adayı olarak bastırdığım seçim afişiyle ilgili basında çıkan haberlerin ardından durum çok farklı boyutlara ulaşmıştır. Ve benim açımdan yeni bir karar almak zorunluluğu doğurmuştur. Hem partili arkadaşlarımıza, hem de partime zarar verdiğim düşüncesiyle herkesten özür dileyerek genel merkezin talebi üzerine milletvekilliği adaylığından istifa ediyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.