Pursaklar’da Yer Altındaki Çöp Konteynerleri 100’e Ulaştı

Pursaklar’da Yer Altındaki Çöp Konteynerleri 100’e Ulaştı

Pursaklar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yer altı çöp konteynırlarının sayısını arttırmayı sürdürüyor. Alınan yeni konteynırlarla bu sayı 100’e ulaştı.Attığı adımlarla çöp konusuna köklü çözüm üreten Pursaklar...

Pursaklar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yer altı çöp konteynırlarının sayısını arttırmayı sürdürüyor. Alınan yeni konteynırlarla bu sayı 100’e ulaştı.

Attığı adımlarla çöp konusuna köklü çözüm üreten Pursaklar Belediyesi, hem görüntü kirliğini ortadan kaldıran hem de sağlık açısından önemli bir adım teşkil eden bu uygulamayla ilçenin geneline hizmet vermeyi hedefliyor.

Şimdilik 100’e ulaşan yer altı çöp konteynırı, belirlenen noktalara yerleştirilerek kullanılmaya başlandı. İlçenin muhtelif noktalarında toprağa yerleştirilen çöp konteynırları görüntü kirliliğine ve his kokuya son verme anlamında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Çöplerin sokaklara bırakılmasını engellemek ve ilçeyi daha temiz hale getirmek için yer altına yerleştirilen konteynırları sayesinde çöplerin etrafa dağılması önlenmiş oldu. Bu uyguluma aynı zamanda görüntü kirliliğini ortadan kaldırarak, depolama kapasitelerinin fazla olmasından ötürü iş gücünden ve zamandan tasarruf sağlıyor.

Belediye Başkanı Selçuk Çetin, her geçen gün artan bu hizmet uygulaması hakkında yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Ankara’da bu hizmeti gerçekleştiren ikinci belediye olduk. Daha önce uygulamaya koyduğumuz bu sistemi her geçen gün geliştirerek hizmete devam ediyoruz. Bizim için en önemli şey hemşerilerimizin sağlığı, güvenliği, huzuru ve refahıdır. Pursaklar’ı hep birlikte temiz tutacağız.”

Mahalle sakinleri ise uygulamadan duydukları memnuniyeti ifade ederek Başkan Çetin’e teşekkür etti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.