Provitanya ile Soya Protein Tozu

Provitanya ile Soya Protein Tozu

Soya protein tozu, protein bakımından oldukça zengin bir supplement yani gıda takviyesidir.

Soya protein tozu, protein bakımından oldukça zengin bir supplement yani gıda takviyesidir. Soya protein, amino asitler açısından oldukça zengindir aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Baklagiller ailesinden olan soya fasulyesi içerdiği amino asit, demir, manganez, magnezyum, kalsiyum, çinko, C vitamini, fosfor, çinko ve B1, B2, B3, B5, B6 ve B9 vitaminlerinden dolayı oldukça sağlıklıdır. Soya protein kas kütlesini koruduğu gibi ayrıca yağsız kat kütlesinin artışını da sağlar. Soya protein tozu fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak için provitanya internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Soya Protein Tozu Ne İşe Yarar?

, egzersiz esnasında vücudun ihtiyacı olan enerjiyi sağlar. Bunun yanı sıra vücudun direncini arttırır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Bunun nedeni içerdiği yüksek oranlı arjinin ve glutamine’dir. Arjinin kasların oluşumuna yardımcı olan anabolik hormonları harekete geçirir ve glutamine maddesi ise metabolik stresi azaltır. Soya protein tozu, amino asit içeriği sayesinde yüksek besin değerli bir gıda takviyesidir. Hayvansal proteinlere nazaran daha sağlıklı olan soya protein tozu, kolestrol ve tansiyon yüksekliğine neden olmaz. Bunun dışında soya protein tozu, hızlı ve sağlıklı bir biçimde egzersiz öncesinde ya da egzersiz sırasında tüketilebilir. Ağır sporlar yapan ve body building üzerine çalışan kişiler soya protein tozu takviyesini alabilir.

Soya protein tozlarının konsantre soya proteini, izole soya proteini ve tekstüre soya proteini olmak üzere üç farklı türü vardır.

Konsantre soya proteini; unlu gıdalarda katkı maddesi olarak kullanılır. Soya fasulyelerinden yağ ayrıştırılır ve bu sırada içeriğindeki nem yok olur. Buradan konsantre soya proteini elde edilir ve bu supplementin protein oranı % 65’tir.

; soya proteininin en saf halidir. Yağı alınan soya gevrekleri, suyla birlikte seyreltilmiş alkali içinde eritilir ve lifler temizlendikten sonra tekrar alkali suyla eritilip kurutulur. Bu işlemlerden sonra izole soya proteini elde edilir. Bu tür soya proteini salam, sucuk ve sosis gibi şarküteri ürünlerinde bulunur ve protein oranı % 90’dır.

Tekstüre soya proteini ise konsantre soya proteininden elde edilir. Hamburger, köfte, salam, sucuk, sosis ve nugget, şinitzel gibi vejeteryan ürünlerde kullanılır.

Provitanya Güvencesi ve kalitesiyle Soya Protein Tozu, Soya Protein Tozu Fiyatları ve daha fazlası için sizleri sayfasına bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.