Pkk’nın Asayiş Birimi Şehir Merkezinde Yine Esrar Operasyonu Yaptı

Pkk’nın Asayiş Birimi Şehir Merkezinde Yine Esrar Operasyonu Yaptı

PKK'nın gençlik yapılanması ve asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi (YDG-H) Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde ikinci kez ‘uyuşturucu operasyonu’ düzenledi. Yüzü kapalı ve silahlı örgüt mensupları, esrar...

PKK'nın gençlik yapılanması ve asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik-Hareketi (YDG-H) Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde ikinci kez ‘uyuşturucu operasyonu’ düzenledi. Yüzü kapalı ve silahlı örgüt mensupları, esrar sattığını iddia ettiği iş yerine ateş etti, şehir merkezinde durdurdukları araçlardan kimlik sordu. YDG-H üyeleri, esrar sattığından şüphelendikleri bazı kişilere ait iş yerlerinin camlarını kırdı. Örgüt, operasyon görüntülerini ise sosyal medya hesabından duyurdu.

Daha önce Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki yol üzerinde arama noktası kurarak IŞİD militanı olduğu belirtilen 13 kişiyi yakalayan YDG-H, iki hafta önce de Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde 'uyuşturucu operasyonu' düzenlemişti. Örgüt, ilk operasyonunda kahvehanelerde insanları sıraya dizmiş, kimlik kontrolü yapmıştı. Caddelerde ise esrar sattığını iddia ettiği kişileri sopalarla dövmüştü. YDG-H’ın merkze Sur ilçesinde ikinci kez operasyon yaptığı ortaya çıktı. Üç gün önce yapıldığı belirtilen operasyonun görüntüleri ortaya çıktı.

Diyarbakır’ın dört merkez ilçesinden biri olan Sur ilçesinin Benûsen Mahallesi ile Yenişehir ilçesinin Şehitlik semtinde, caddeye çıkan yüzü kapalı grup, bazı iş yerlerinin camlarını indiriyor. Tabancayla iş yerlerini kurşunlayan örgüt mensupları, kimseye uyuşturucu sattırmayacakları yönündü slogan atıyor. Örgüt mensuplarına kimsenin müdahalede bulunmaması ise dikkat çekiyor. Bu arada, örgüte yakın internet haber siteleri ise YDG-H’nin uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarında 2 kilogram esrar ele geçirdiğini ve imha ettiğini duyurdu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.