‘pkk Silah Bıraktığı Takdir De Korucular Da Silah Bırakacak’

‘pkk Silah Bıraktığı Takdir De Korucular Da Silah Bırakacak’

Şırnak Şehit Gazi Aileleri ve Geçici Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör, PKK'nın silahını bıraktığı takdirde geçici köy korucularının da silahını bırakacağını söyledi.Son zamanlarda bölgede yaşanan olayları Cihan...

Şırnak Şehit Gazi Aileleri ve Geçici Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör, PKK'nın silahını bıraktığı takdirde geçici köy korucularının da silahını bırakacağını söyledi.

Son zamanlarda bölgede yaşanan olayları Cihan Haber Ajansı'na değerlendiren Şırnak Şehit Gazi Aileleri ve Geçici Köy Korucuları Federasyonu Başkanı Mehmet Güngör, PKK’nın bu zamana kadar Şırnak’ta Kürt kökenli 51 vatandaşı katlettiğini, 351 masum insanı öldürdüğünü, terörle mücadele esnasında Şırnaklının şehit sayısının 365 ve 500 de gazisi olduğunu vurgulayıp, "Bunlar terörle mücadele yapıldığı süre içerisinde olan şeylerdir. Her şeye rağmen bu şehit ve gazi aileleri eğer diyorsa artık kan dökülmesin ve hala kan dökmekle uğraşan insanlar, hala kan dökmeye çalışan insanlar PKK olsun, kim olursa olsun, hangi terör olursa olsun, ben buradan onları lanetliyorum, olmaması gerekiyor. Eğer devlet adımını attıysa buna da herkes saygı duyması gerekir. Eğer bu halk, bu korucular bu adımı atıyorsa bilin ki, bu devlete olan saygılarındandır.”

PKK'nın silah bıraktığı takdirde geçici köy korucularının da zaten silah bırakacağını ifade eden Güngör, “PKK silah bıraktığı takdirde korucular silahı tamamen bırakacaktır ve korucuların özlük hakları ve emeklilik yapılması, iyi bir maaş verilmesi gerekiyor. Fakat baktığımız kadarıyla bölgede olan olaylar, yapılan provokasyonlar hep PKK tarafından işleniyor. Bugün PKK veya bazı partiler diyelim, okulların yakılması olsun, okulların boykot edilmesi, bunlar hoş şeyler değildir. Çünkü Suriye’den gelen bir çocuk burada okul okumuyor. Burada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Kürdü, Çerkezi, Lazı kim olursa olsun herkes o okulda okuyorlar ve bunların yaptığını şahsım ve federasyonumuz adına ben bu olayları yapanları kınıyorum, lanetliyorum. Bu süreçte bunları yapmak hoş şeyler değil.” diye konuştu.

“PKK SÜRECİ BALTALAMAYA ÇALIŞIYOR”

PKK’nın süreci baltalamaya çalıştığını söyleyen Mehmet Güngör, “Bu süreç(çözüm süreci) başladığı günden bu yana kadar geçici köy korucularımız son derece titizlikle, sabırla süreci destekliyor. Yani artık bir olayın olmasını asla istemiyorlar. Tabiî ki karşı taraftan yapılan bu saldırılar onlar kendilerine yapılıyor. Onlardan biz çok rahatsızız. Niye diyeceksiniz? Eğer bir süreç var ise süreç tek taraflı olmaması gerekir. Süreç çift taraflı işlemesi lazım. Fakat maalesef bugün ki süreç tek taraflı olduğu gözüküyor. Bölgede korucular sürece son derece olumlu bakıyorlar. Fakat tam tersine sürekli PKK süreci baltalamaya çalışıyor. Bunun bitmesini istemiyorlar.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.